Hirdetés
. Hirdetés

Kevesebb telefont veszünk

|

Az okostelefonok kiugró sikere ellenére kevesebb mobiltelefon talált gazdára.

Hirdetés

A Gartner legfrissebb adatai szerint a világszintű mobiltelefon-értékesítések száma csökkent 2012-ben, annak ellenére, hogy az okostelefonok soha nem látott magasságokba emelkedtek. Az elemzőcég jelentése szerint a globális szintű eladások száma 1,75 milliárdra esett 2012-ben, ami 1,7 százalékkal kevesebb készüléket jelent, mint 2011-ben.

A szakértők úgy vélik, hogy a negatív irányú változás azzal magyarázható, hogy a fogyasztók inkább a trendi okoskészülékekre vágynak, hiszen az alapszintű eszközökből közel 20 százalékkal kevesebb talált gazdára. 

Az okostelefonok szegmensében már korántsem negatív irányú a változás. 2012-ben 207,7 milliónyi okostelefont adtak el, csak az utolsó három hónapban. Ez rekord, eddig még soha nem látott mértékű. A Samsung és az Apple továbbra is egyeduralkodók maradtak, az eladások több mint fele az ő nevükhöz fűződött 2012-ben. A harmadik legsikeresebb a Huawei volt, amely a 27 millió eladott telefonjával évi 74 százalékos többletet ért el.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.