Hirdetés
. Hirdetés

Kiderült, hogy miért olyan népszerű a TikTok

|

Kutatási eredmények betekintést nyújtanak abba, hogy miért vált kulturális jelenséggé.

Hirdetés

Egymilliárd havi aktív felhasználójával a TikTok a közösségi médiaalkalmazások felső kategóriájába küzdötte fel magát. A Neilsen piackutató cég tanulmánya igyekezett választ találni a gyors sikerre. A tanulmány a TikTok megbízásából több mint 8000 válaszadó adatait elemzi, akiknek az oldal tartalmának megítélésére vonatkozó kérdéseket tettek fel.

A tanulmány célja, hogy megértse, mit értékelnek az emberek a TikTok-ban. Az eredmények betekintést nyújtanak abba, hogy miért vált kulturális jelenséggé.

Hirdetés

A válaszadók szerint a TikTok először is hiteles. A felhasználók úgy érzik, hogy a TikTokon önmaguk lehetnek, ami hozzájárulhat a népszerűségéhez. A felhasználók 64 százaléka szerint a TikTok-on valódi önmagukat adhatják. Az 56z százaléka úgy látja, olyan videókat is közzé tehet, amelyeket máshol nem jelennének meg. A felhasználók 53 százaléka bízik abban, hogy mások is valódi önmagukat adják a TikTokon. Arra a kérdésre, hogy milyennek érzékelik a TikTok tartalmát, a válaszadók a következőket mondták: hiteles, őszinte, szűretlen és trendteremtő. Sőt ezek az érzések a TikTok hirdetéseire is kiterjednek. A TikTok-on megjelenő hirdetéseket valódinak, egyedinek és szórakoztatónak tartják.

A felhasználók szerint a TikTok boldoggá is teszi őket. A tanulmány szerint a TikTok-tartalmak örömet okoznak, és kinek ne lenne szüksége több ilyenre az életében?

"A TikTok-felhasználók átlagosan 31 százaléka a 'feldobja a kedvemet' kifejezést jelölte meg a három legfontosabb ok között, amiért újra és újra visszatér a TikTok platformra" - közölte a Nielsen.

Nem feledve, hogy a tanulmány megrendelője a TikTok volt, érdfemes elgondolkodni a megállapításon, hogy ez a jókedv elég nagy kontrasztot jelent a Facebookkal, amely olykor a mentális egészségre gyakorolt negatív hatásai miatt került a tudósításokba.

A TikTok egyedi és más - állítják a felhasználók, akik úgy érzik, hogy ezen a platformon olyan tartalmakat láthatnak, amelyeket máshol nem. Míg az Instagramon, a Facebookon és a Twitteren ugyanazokat a tartalmakat látják megosztva, a TikTok különleges hely, ahol valami újat fedezhetnek fel.

A tanulmány szerint a felhasználók 79 százaléka találja a TikTok-on található tartalmakat egyedinek vagy másnak. A 68 százalékuk találja másnak a reklámtartalmakat, mint bármelyik konkurens platformon. A felhasználók 60 százaléka nemzetközileg (az USA kivételével) azt állítja, hogy márkákat követ a TikTokon. De 52 százalék termékeket is keres vagy vásárol a platformon. A felhasználók 85 százaléka a TikTok platformon keresztül fedez fel új tartalmakat, amelyek tetszenek neki.

A TikTok legnagyobb erősségei közé tartozik a felhasználók által érzett közösségi érzés. Ezt bizonyítják a virális kihívások, amelyekben a felhasználók részt vesznek. Mások tartalmainak szemlézése és kiegészítésének lehetősége szintén segíti a felhasználókat abban, hogy erősebb kapcsolatokat építsenek ki.

A tanulmány arról számol be, hogy a felhasználók 59 százaléka érez közösségi érzését, amikor a TikTok-on van. A 77 százalék szerint a TikTok egy olyan hely, ahol az emberek nyíltan kifejezhetik magukat. A 84 százaléka pedig állítja, hogy olyan tartalmakkal találkozik, amelyekkel azonosulni tud. A felhasználók 70 százaléka szerint a TikTokot másoknak is ajánlaná. A 77 százalék pedig állítja, hogy elolvassa a TikTok-posztjaihoz és videóihoz fűzött kommenteket.

A felmérés adatait a TikTok úgy értékete, hogy azok közös pontja a pozitivitás. A felhasználók élvezik a TikTok-on töltött időt, örülnek az általuk talált egyedi tartalmaknak, illetve biztonságban érzik magukat, amikor saját tartalmaikkal fejezik ki magukat. Ez pedig már segít megmagyarázni, hogy miért olyan népszerű a TikTok.

A felhasználók más platformokhoz képest még a TikTok-on található vállalkozások és márkák tartalmaival szemben is pozitívabban viszonyulnak. Ez azt jelzi, hogy a vállalkozások egészen más megközelítéssel marketingelik magukat a TikTokon.

A jelentés hangulata végül is annyira pozitív, hogy felmerül az olvasóban, hogy ez is az egyedi TikTok marketing része.

Hardverek, szoftverek, tesztek, érdekességek és színes hírek az IT világából ide kattintva!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.