Hirdetés
. Hirdetés

Kijózanító pénzügyi eredmények az SAP-tól

|

Rosszabbak az SAP pénzügyi eredményei az elemzői várakozásoknál. Az SAP frissen közzétett gyorsjelentése szerint a vállalat a bevételek, a működési eredmény és a nettó profit terén is rosszabb eredményeket produkált a vártnál az utolsó negyedévben.

Hirdetés

Az SAP a harmadik negyedévre 435 millió eurós nettó profitot ért el, szemben a Thomson Reuters várakozása szerinti 470 millió eurós nyereséggel. A cég forgalma 9 százalékkal, 2,5 milliárd euróra csökkent.

Ennél is figyelemreméltóbb, hogy az SAP menedzsmentje szerint a szoftver-és kapcsolódó szolgáltatások bevételei körülbelül 6-8 százalék közötti mértékben csökkenhetnek az idei évben (kiszűrve a devizaárfolyam változások hatásait), pedig három hónappal ezelőtt még alacsonyabb, 4-6 százalékos visszaesést várt a társaság.

Werner Brandt, az SAP pénzügyi vezetője a fejlődő piacokon és Japánban különösen nehéz piaci körülményekkel magyarázta a gyorsjelentésben szereplő kiábrándító adatokat. "Noha már látunk a stabilizációra utaló jeleket, a piaci viszonyok továbbra is nehezek" - tette hozzá.

A vállalat részvényeinek árfolyama a hír hatására jelentősen, 5,6 százalékot esett a tőzsdei nyitást követően.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.