Hirdetés
. Hirdetés

Kilenc éve először veszteséges az Amazon

|

Az Amazon.com 2003 harmadik negyedéve óta folyamatosan csak nyereséget termelt. Most megszakadt a nyerő széria: hiába a 27 százalékos bevételnövekedés, a cégnek így is 274 millió dolláros veszteséget kellett elkönyvelnie.

Hirdetés

Az Amazon csütörtökön adta ki a 2012-es üzleti éve harmadik negyedére vonatkozó gyorsjelentését. A cég bevételei az előző év azonos időszakához képest 27 százalékkal 10,9 milliárd dollárról 13,8 milliárdra nőttek; mégis 274 millió dolláros veszteséget termelt.

A negatív eredményhez nagyban hozzájárult, hogy az Amazon 169 millió dollárt fektetett a LivingSocial oldalba, és a működési költségek 10,8 milliárd dollárról 13,8 milliárdra nőttek.

Bezos bízik az új tabletek és e-readerek sikerében

A gyártó éppen most vezeti be új Kindle tablet és e-reader családját a nemzetközi piacra. A Q3-ban a színes kijelzővel szerelt, Android operációs rendszert futtató Kindle Fire HD fogyott a legjobban; az Amazon második legnépszerűbb terméke a Kindle Paperwhite e-könyv olvasó és a 69 dolláros Kindle volt.

Jeff Bezos, az Amazon vezérigazgatója nagy reményeket fűz az új Kindle-sorozathoz; a cég a november 20-án dobja piacra legújabb tábláját, a Kindle Fire HD 8,9 hüvelykes változatát.

Az Amazon tabletjeinek komoly versenyhelyzetben kell bizonyítaniuk a karácsonyi szezonban: az Apple ezen a héten mutatta be a 7,9 hüvelykes iPad minit, a Google pedig október 29-én jelenti be az új Nexus táblagépeket.

Az Amazonnak össze kell kapnia magát. A cég a Thomson Reuters kimutatása szerint 2003 harmadik negyede óta először az idei Q3-ban volt veszteséges.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.