Hirdetés
. Hirdetés

Kína szerint indokolatlanul elnyomják a Huawei-t

|

Készek megtorló intézkedéseket hozni az amerikai cégekkel szemben.

Hirdetés

Hirdetés

A kínai külügyminisztérium szerint az Egyesült Államoknak abba kellene hagynia a kínai vállalatok, köztük a Huawei "indokolatlan elnyomását", egy kínai újság pedig azt állítja, hogy a távol-keleti ország kormánya kész megtorló intézkedéseket hozni Washington ellen.

A Trump-kormányzat pénteken elrendelte, hogy globálisan blokkolják a kereskedelmi tiltólistán lévő Hauwei-nek szánt lapkaszállításokat.

Kína határozottan meg fogja védeni vállalatainak törvényes jogait, olvashatjuk a kínai külügyminisztérium a Reuters arra a kérdésére adott válaszában, hogy hoz-e Peking megtorló intézkedéseket az Egyesült Államok ellen.

A kínai Global Times újság szombaton egy, a kínai kormányhoz közeli forrást idézett, aki szerint Peking kész egy sor ellenintézkedést foganatosítani az Egyesült Államok ellen, így például egyes amerikai cégeket - többek között az Apple-t, a Cisco Systemset és a Qualcommot - a "megbízhatatlan szervezetek listájára" helyezi, és korlátozásokat vezet be velük szemben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.