Hirdetés
. Hirdetés

Kínában és Indiában erősítene a PayPal

|

Az eBay online fizetésre szakosodott leányvállalata, a PayPal betörne Kína és India online fizetési piacára, de nehézségekre is fel kell készülnie.

Hirdetés

Az eBay egyes szolgáltatásait ugyan az amerikai PC World cikke szerint már most is használják kereskedők a két országban annak érdekében, hogy megkönnyítsék a határokon átnyúló fizetéseket a tengerentúlon, de a PayPal most azt szeretné, hogy online fizetési szolgáltatásait a háztartások is használhassák.

Dickson Seow, a PayPal szóvivője is megerősítette az értesülést hétfőn, amikor úgy nyilatkozott, hogy belföldi fizetési engedélyért folyamodtak Kínában, és ugyanezt teszik a jövőben Indiában is. A szóvivő ugyanakkor azt is hozzátette, hogy nem tudni, mikorra kaphatják meg ezeket az engedélyeket.

A két ország közül Kína lenne a nagyobb falat, hiszen Indiához képest jóval nagyobb az online e-kereskedelmi piaca. Kínában egyébként több mint 193 millió e-commerce felhasználó található, legalábbis a China Internet Network Information Center adatai alapján.

A PayPalnak ugyanakkor nem lesz könnyű dolga, hiszen a kínai e-commerce óriás, az Alibaba csoporthoz tartozó AliPay szolgáltatással kell versenybe szállnia, mely Kínában a három résztvevős online fizetési piac 46,9 százalékával rendelkezik, legalábbis a pekingi Analysys International elemzőcég szerint, mely a három résztvevős online fizetés kifejezést a nem banki kereskedelmi szervezetek közötti pénzmozgásokra használja. E piac teljes mérete egyébként a tavalyi év utolsó negyedévében már meghaladta a 117 milliárd amerikai dollárt is.

- Ha a PayPal belép a kínai online fizetési piacra, a verseny valósággal megvadulhat - ezt Zhang Meng, az említett kínai elemzőcég, az Analysys szakértője mondta.

A PayPalnak ugyanakkor nem csak várhatóan éles versenyre kell számítania, de arra, hogy akár a kereskedelmi engedélyek beszerzését is megnehezíthetik a hatóságok. A Yahoo-s és a japán Softbankos kötődésű Alibabának például azért kellett önálló cégbe kihelyeznie az online fizetési megoldását, az Alipay-t, mert a kínai kormány online kereskedelmi engedélyek megadásához megköveteli, hogy az érintett cég kínai tulajdonban legyen, hogy így nagyobb kontrollt gyakorolhasson.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.