Hirdetés
. Hirdetés

Kínát mérgezi az Apple

|

Egy civil szervezet a környezet szennyezésével vádolta meg az Apple kínai beszállítóit. Az almás cég megvédte magát.

Hirdetés

Alma
Alma
Az Institute of Public and Environmental Affairs (IPE) nevű civil szervezet több más környezetvédővel együtt azzal vádolták meg az Apple-t, hogy olyan cégekkel dolgoztatnak Kínában, melyek nem figyelnek a környezetre, állandóan rongálják és szennyezik azt. A jelentés szerint például Taiyuan városában lévő gyár olyan irritáló gázt bocsát ki, hogy az ott lakók ki sem tudják nyitni az ablakaikat. Illetve több gyár rákkeltő anyagot bocsát a természetbe.

Az közismert, hogy a kínai vállalkozások nem igazán figyelnek a környezet védelmére, inkább a gazdasági sikerekre összpontosítanak. Igaz, a törvények sem kényszerítik őket a természet védelmére - a környezetvédők szerint az Apple és más nagy cégek is ezt kihasználva gyártatják környezetszennyező technológiákkal termékeiket az országban.

A jelentésre válaszul az Apple azt felelte, hogy a vállalatnak szigorú előírásai vannak környezetvédelem terén is, és ezek a beszállítókra is érvényesek, melyeket folyamatosan ellenőriznek, auditálnak. Így 2010-ben 127 beszállítót ellenőriztek, és ha hibát találnak, akkor a cégnek 90 nap áll a rendelkezésére, hogy változtasson működésén.

Az Apple szerint a környezetvédők jelentésében megnevezett 27 kínai beszállító közül sokkal nem is dolgoznak együtt, ezért találkozóra hívták a civil szervezet képviselőit, hogy egyeztessenek. Az IPE örvendett a lehetőségnek, és pozitív fejleményként értékelték a vállalat tárgyalási hajlandóságát.

Kínában nemcsak a környezetvédelem, hanem a munkavédelem területén is gondok vannak. Idén májusban a Foxconn egyik gyáránál volt robbanás, a balesetben hárman meghaltak, és az akkori jelentések szerint az Apple iPad szállítmányok is akadoztak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.