Hirdetés
. Hirdetés

Kínával közös projekten dolgozik az IBM

|

A cég egy új rendszer kiépítésével segít figyelemmel kísérni a szocialista ország biztonságos élelmiszer ellátását. A rendszer célja, hogy megakadályozza a szennyezett termékek eljutását a fogyasztókhoz.

Hirdetés

Az IBM 195 millió jüanba, azaz 30,5 millió dollárba kerülő rendszere képes monitorozni azt a folyamatot, amelynek során az élelmiszerek a termelőktől a kiskereskedőkhöz kerülnek. Ha a vásárló megbetegedne az elfogyasztott - romlott - ennivalótól, az új fejlesztésnek köszönhetően könnyen meghatározhatóvá válik, mely termékek azok, amelyeknek bizony el kell tűnnie a raktárakból, és melyek azok, amelyek a polcokon maradhatnak.

A rendszer egyelőre a kínai, mezőgazdaságáról és sertéstenyésztéséről ismert Shandong tartományban kerül majd telepítésre - mondta az IBM szóvivője, Harriet Ip. A fejlesztést megrendelő Shandong tartomány annak érdekében fordult az IBM-hez, hogy a jövőben minél kevesebbszer fordulhasson elő, hogy a kereskedők romlott árut kapnak.

Eredményes a közös munka

Az IBM a Shandong Kereskedelmi Csoporttal közösen kezdett el dolgozni a projekten. A  lényeg a nyomonkövethetőség. A rendszer már a legelső pillanattól képes követni az áru sorsát. Kamerákon keresztül figyelhető például, hogy az állatok szállítása megfelel-e az egészségügyi előírásoknak, de a fejlesztés használói a húst szállító kamionokba szerelt hőmérséklet- és páraérzékelő rendszereknek köszönhetően azt is megtudhatják, hogy a szállítás folyamán egészen pontosan milyenek voltak a környezeti tényezők. A kiskereskedőkhöz jutás minden lépése dokumentálva van, így nem érhetik őket váratlan meglepetések.

Bár a rendszer a maga nemében egyedülálló, az IBM más ázsiai országokban - Vietnam, Thaiföld - is dolgozik már különböző élelmiszer-ellenőrzési projekteken.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.