Hirdetés
. Hirdetés

Kiosztották az idei InnoMax Díjakat

|

A kategóriagyőztesek: HBO GO, e-Taxi, Virtuális iroda. Sok pályamű foglalkozott e-egészségügyi fejlesztésekkel és okostelefonokra épülő üzleti alkalmazásokkal.

Hirdetés

Idén jóval többen pályáztak az InnoMax Díjra, mint tavaly, a zsűrinek 59 pályamunka közül kellett a legjobbakat kiválasztania. A fiatal, középiskolában és felsőoktatási intézményekben tanuló fejlesztőket célzó InnoApps Díjra beadott anyagokkal együtt összesen 80 különböző témájú pályamű érkezett.

Az Invitel által alapított innovációs díjat idén harmadik alkalommal ítélték oda. A versenyben ezúttal is kis- és középvállalatok vehettek részt. Az elbíráláskor a zsűri több szempontot mérlegelt. Az egyediség, az újszerűség és a kreativitás mellett az üzleti tevékenységre gyakorolt hatást is figyelembe vette. „Nem ötleteket díjaztunk. Nagyon fontos ugyanis, hogy az ötlet eljusson az értékteremtésig” – fogalmazott Zsembery György, az Invitel vezérigazgató-helyettese, a zsűri elnöke.

Idén a versenyzők körében rendkívül népszerűek voltak az e-egészségügyi alkalmazások, valamint az okostelefonokra épülő üzleti innovációk. Továbbra is nagy számban voltak a felhőre, az IT-kiszervezésre és a szervervirtualizációra épülő fejlesztések. A pályamunkák közös jellemzője, hogy valamiképpen kapcsolódnak az Invitel szolgáltatásaihoz.

Az egyes kategóriák győztesei:

-- InnoMax Díj, 5-19 fős vállalkozások: DataLogic Számítástechnikai Kft., Virtuális iroda: kis- és középvállalatok számára fejlesztett komplex ügyviteli rendszer, a távmunkát és a vállalat teljes projektmenedzsmentjét támogató virtuális iroda szolgáltatás keretrendszer.

-- InnoMax Díj, 20-69 fős vállalkozások: RT 5 Taxi Holding Kft., e-Taxi: a teljes céget felölelő komplex fejlesztés digitális szolgáltatások bevezetésére (e-taxikártya; új weboldal, kártyás fizetés a taxikban stb.)

-- InnoMax Díj, 70-250 fős vállalkozások: HBO Holding Zrt., HBO GO Bárhol: a megoldás prémium pay-tv szolgáltatást kínál személyi számítógépeken, okostelefonokon, táblagépeken, connected tv-ken és játékkonzolokon.

A HVG által felajánlott különdíjat a Nexon Kft. kapta egy új generációs humán ügyviteli keretrendszer és a ráépülő munkaerő-menedzsment megoldás kifejlesztéséért.

Az InnoApps Díj „Ne szórakozz!” kategóriájában a zsűri Cziva Gergely iMenetrend nevű iPhone alkalmazását találta a legjobbnak. Az iMenetrenddel nemcsak a MÁV menetrendjét lehet megnézni, hanem a vonatokat is lehető követni, valós időben. A „Szórakozz” kategória internetes szavazásának nyertese Bayrak Yusuf. A Csigavér nevű Facebook alkalmazásban egy csiga bőrébe bújva kell küzdeni az idővel vagy a távolsággal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.