Hirdetés
. Hirdetés

Kis dobozok lesznek a karácsonyfa alatt

|

Egyértelműnek tűnik mi lesz az idei ünnep slágerterméke.

Hirdetés

Slágertermékké válhat idén karácsonykor az okostelefon. A KutatóCentrum Smartphone Report 2015 nevű friss kutatásából kiderült, hogy az ajándékozók 12 százaléka tervezi okoskészülék vásárlását. A több mint 860 ezer ajánlatot listázó Depo.hu online piactér adatai szerint minden árkategóriában vannak favoritok.

Hirdetés

A válaszadók több mint fele (51%) örülne, ha egy okostelefont találna idén a karácsonyfa alatt – derült ki a KutatóCentrum évente ismétlődő Smartphone Report tanulmányából. „Valószínűleg sokaknak teljesülni fog a vágya, hiszen a megkérdezettek körében minden tizedik válaszadó nyilatkozott úgy, hogy okostelefont vesz ajándékba” – mondta Györke Zsuzsanna, a KutatóCentrum kutatási projekt menedzsere. A szakember hozzátette, hogy a vásárlást tervezők egyharmada saját magát szeretné meglepni egy új készülékkel, míg egynegyede gyermekét ajándékozza meg.

 

A Jézuska a legtöbb telefont közvetlenül a mobilszolgáltatóktól „szállítja” a fa alá, de minden negyedik beszerzés online történik, utóbbi esetben jellemzően valamilyen elektronikai webáruház kínálatából válogatnak a netezők. „A népszerű mobiltelefonok tekintetében rendkívül vegyes a kép, a 20 ezres olcsó mobilok éppúgy keresettek, mint a 100 ezer forint feletti csúcskategóriás készülékek. A piacterünkön jelen lévő forgalmazók egyébként időben felkészültek a karácsonyi rohamra, már októberben frissítették és bővítették a nálunk elérhető kínálatot” – mondta Szabari László, az októberben megújuló, idén 15 éves Depo.hu elektronikus piactér vezetője.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.