Hirdetés
. Hirdetés

Kiviszi kínából az Apple-gyártás egy részét a Foxconn

|

A bérgyártó óriás inkább félrehúzódik az amerikai-kínai kereskedelmi csatározások útjából, hogy megtarthassa a legkedvesebb ügyfelét.

Hirdetés

A Foxconn nevét kétféle hírből ismerheti a világ. Az egyik típusú tudósítás arról szokott szólni, milyen embertelen körülmények között, európai szemmel elképzelhetetlenül minimális fizetésért, szükséglakásokban nyomorogva dolgoznak itt a munkások, akik még így is a kínai átlaghoz képest kifejezetten sok pénzt kapnak. Ezek a hírek azért a különféle nemzetközi vizsgálatok után kissé visszaszorultak, ezért inkább azok az információk gyakoriak mostanában a Foxconnal kapcsolatban, hogy mennyi nemzetközi, többek között amerikai nagy techvállalat termékei készülnek itt.

Hirdetés

A kínai gyártó egyik legismertebb partnere az Apple, az iPhone-ok, iPadek és Mac modellek jó része készül a Foxconn különféle összeszerelő üzemeiben, bár persze az Apple folyamatosan jelzi termékei csomagolásán és minden egyéb kommunikációjában, hogy az eszközöket szigorúan az ő terveik, előírásaik és minőségi sztenderdjeik alapján készítik.

Most egy belsős informátorra hivatkozva több komoly forrás is azt írja, hogy a Foxconn Vietnámban épít új gyáregységet, ahol iPadek és MacBookok készülnek majd. A gyártás 2021 első felében indulhat meg az ország északkeleti, Bac Giang nevű megyéjében. A szakértők szerint ez egyértelműen egy védekező lépés, amivel a Foxconn szeretné megelőzni, hogy bármilyen szinten hátrány érje őket az amerikai-kínai kereskedelmi háborúskodás közepette, és az Apple-nek esetleg mást kéne keresnie helyettük.

Mindezt az is alátámaszthatja, hogy a Foxconn már létrehozott egy FuKang Technology nevű leányvállalatot 270 millió dollárból, és ezt a céget kifejezetten arra használja, hogy Vietnámban terjeszkedjen. Ez még akár azt is lehetővé tenné számukra, hogy ha az anyavállalatot bármilyen retorzió érné Amerika részéről, akkor a gyártást is "átirathassa" az új cég nevére. A Foxconn mindenesetre annyi kommentárt fűzött a dologhoz, hogy üzleti szabályzata miatt nem fűzhet kommentárt a dologhoz. Bárhogy is, abban azért a legtöbb szakértő bizonyos, hogy az Apple kínai (és vietnámi) gyártása nincs közvetlen veszélyben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.