Hirdetés
. Hirdetés

Kivonja részvényeit a Siemens

|

A londoni és a svájci tőzsdéről vonnák vissza részvényeiket.

Hirdetés

A Siemens AG igazgatósága a (közönséges) Siemens-részvény jegyzésének befejezését határozta el a londoni (LSE) és a svájci (SIX) értéktőzsdén.

Hirdetés

A Siemens-részvénnyel való kereskedés az utóbbi időben elsősorban Németországban, börzén kívüli elektronikus kereskedő platformokon ("OTC - over the counter") bonyolódik. Az LSE és a SIX tőzsdéken a Siemens papírral való kereskedés volumene viszonylag csekély volt 2013-ben: a globális volumen 3 % alatt volt az LSE-n, illetve 1% alatt a SIX-en.

Ralf P. Thomas, a Siemens CFO-jának közlése szerint: a Siemens letéti jegy (ADS) 2014. májusi visszavonását a New York-i értéktőzsdéről, illetve az augusztusi leiratkozást (deregisztráció) követően a logikus következő lépés a jegyzés befejezése a svájci és londoni tőzsdéken. Célja a befektetők megváltozott viselkedésének figyelembevétele és visszaigazolása.


Az LSE-delisting várhatóan 2014 októberében lép hatályba, a SIX-delisting pedig legkorábban 2015 januárjában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.