Hirdetés
. Hirdetés

Kommunikáció az egészségért

|

Az informatika az egészségügy számos gondjára megoldást adhatna.

Hirdetés

Megalakult a Magyar Egészségkommunikációs Egyesület (MEKE). A közhasznú civil kezdeményezés alapvető célja a társadalom egészségtudatosságának javítása. Ennek érdekében három szekcióban folyik majd a munka. A terápiahűség-menedzsment szekciót Molnár Márk Péter (Corvinus Egyetem, a MEKE elnöke), az infokommunikációs szekciót Hanák Péter (a BME Egészségügyi Mérnöki Tudásközpont igazgatója), a szakújságíró szekciót Tinnyei Mária (a Medical Tribune és a MedicalOnline felelős szerkesztője) vezeti. A MEKE nyitott szervezet, tagjai sorába várja a tágan értelmezett egészségüggyel foglalkozó szakembereket.

A 2010. november 8-i nyitórendezvényen Szócska Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium egészségügyért felelős államtitkára köszöntőjében - többek között - elmondta: a tárcánál ágazati informatikai stratégia készül, majd felállítják az Informatikai Tanácsot.

Hanák Péter rövid előadásában rámutatott: az egészségügyben az informatikai beruházások komoly elmaradásban vannak (Európa-szerte, nemcsak Magyarországon), holott számtalan olyan egészségügyi, illetve szociális feladattal állunk szemben, amelyre a korszerű informatika jó - például életvitelt segítő, távgondozási, távdiagnosztikai, távgyógyászati stb. -- megoldásokat tudna adni. Az előrelépéshez nem elegendő, ha a műszakiak - informatikusok, mérnökök - egymás között vitatják meg elképzeléseiket. Alapvető fontosságú, hogy a lehetőségekről és az elért eredményekről mások, nem utolsó sorban a majdani felhasználók is értesüljenek. A MEKE kiváló terepet nyújthat a műszakiak és a nem műszakiak közötti párbeszédre. Az infokommunikációs szekció tervezett témái között szerepel a fogyasztóvédelem, az otthonápolás és a személyiségvédelem.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.