Hirdetés
. Hirdetés

Korrekt negyedik negyedév az Apple-nél

|

Az Apple csütörtökön tette közzé 2012-es üzleti éve negyedik negyedére vonatkozó pénzügyi jelentését. A cég 36 milliárd dolláros bevételt és 8,67 milliárdos nyereséget termelt. A hagyományosan bivalyerős Q1 az elemzői várakozásoknál gyengébben alakulhat.

Hirdetés

Tim Cook, az Apple vezérigazgatója
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója

Az Apple csütörtökön adta ki 2012-es üzleti éve negyedik negyedévével kapcsolatos üzleti jelentését. A cég saját előrejelzésénél valamivel gyengébb teljesítményt nyújtott, ami a tőzsdezárást követő kereskedésben a részvényárfolyamon is éreztette a hatását, de azért továbbra is szorgosan lapátolja kasszájába a milliárdokat.

Az Apple az előző év azonos időszakához képest 78 százalékkal 36 milliárd dollárra növelte a bevételeit; a nyereség nyolcvan százalékkal 8,2 milliárdra nőtt. A részvényenkénti profit 8,67 dollárt tett ki – az elemzők 8,75 dolláros eredményre számítottak. A vállalat tovább növelte a készpénztartalékait: egyenlege a negyedik negyedév 121,3 milliárd dollár volt.

A cég szinte valamennyi főbb termékvonala – köztük az iPhone-ok, az iPadek és a Mac számítógépek – jobb eladási mutatókat produkált, mint tavaly ilyenkor; egyedül az iPod-üzletág gyengélkedett.

Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi vezetője szerint a „rekordbevételek” elsősorban az iPad és az iPhone évek óta tartó piaci diadalmenetének voltak köszönhetőek. A szakértők már óvatosabban fogalmaztak: véleményük szerint az iPhone-divízió cipelte be a célba a céget; az iPad-üzletág már gyengébben muzsikált.

Az Apple megint erős negyedévet zárt, de az általában valódi dolláresőt fakasztó Q1 még jobbnak ígérkezik. Még akkor is, ha az illetékesek igyekeztek lehűteni az elemzői kedélyeket, és finoman utaltak arra, nem biztos, hogy a 2013-as első negyed a korábbiakhoz hasonló sikereket hoz majd. A gyártó az első negyedévben 52 milliárd (részvényenként 11,75) dolláros eredményre számít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.