Hirdetés
. Hirdetés

Koszorús: erőteljesebben képviselhető az IT-szakma

|

A Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetőjét a közelmúltban az Országgyűlés Gazdasági és Informatikai Bizottságának alelnökévé választotta a Parlament. Koszorús László képviselő új feladatáról számolt be a a pártja elektronikus hírlevelének adott interjúban.

Hirdetés

 

A fidesz.hu hírlevelének kérdésére, hogy hogyan jött az új feladat és mit jelent számára az új megbízatás, Koszorús László elmondta: "Nyitrai Zsolt képviselőtársam államtitkárrá történő kinevezése után átvettem a Fidesz Informatikai és Telekommunikációs Munkacsoportjának vezetését, majd a nyár folyamán sikerült elérnünk, hogy a 2010-ben megalakuló új Országgyűlés hozza létre az Informatikai albizottságot. Ez akkor azért volt nagy eredmény, mert semmi sem kötelezi a Parlamentet, hogy informatikai ügyekkel foglalkozó albizottságot hozzon létre. Amikor az albizottság létrejött, elnökévé választottak, majd legutóbb a Fidesz-frakció egyhangú jelölése mellett az Országgyűlés a Parlament Gazdasági és Informatikai Bizottságának alelnökévé választott"

A politikus arról is beszélt, hogy számára ez a megbízatás azt jelenti, hogy a magyar informatikai és telekommunikációs ügyek a Gazdasági Bizottságon belül még hangsúlyosabban képviselhetők a jövőben. "Ez egy óriási előrelépés, egy igazi áttörés" - mondta.

A kormánypárt hírlevelének a képviselő egyúttal reményét fejezte ki, hogy a Bizottság olyan döntés-előkészítési fórummá válik, ahol a teljes szakma képviselve van. Koszorús abban is bízik, hogy olyan javaslatokat dolgoznak ki közösen, amelyeket "még inkább hasznosítani tudnak a kormányzat IT-felelősei".

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.