Hirdetés
. Hirdetés

Közbeszerzési Hatóság: októberben lesz az idei Közbeszerzési Expó

|

A mai, kihívásokkal teli helyzetben még a korábbiaknál is fontosabb, hogy a közbeszerzések szereplői között valós, intenzív párbeszéd és tudásmegosztás valósuljon meg.

Hirdetés

A Közbeszerzési Hatóság október 19-én ismét megrendezi Közbeszerzési Expó nevű átfogó szakmai rendezvényét a közbeszerzési piac legfontosabb szereplői számára; a fórumon célzott kerekasztal-beszélgetések során vitatják meg a résztvevők a közbeszerzésekkel kapcsolatos legfontosabb aktualitásokat és szakmai kérdéseket, emellett számos szervezet kiállítói standdal is kitelepül.

A rendezvényen közel 20 szakmai szervezet standját kereshetik fel a látogatók, ahol lehetőség nyílik a kiállító szervezetek tevékenységének közérthető, újszerű bemutatására. A valamennyi érdeklődő számára szabadon látogatható kiállítói szekció mellett azok, akik előzetesen regisztráltak, kerekasztal-beszélgetéseken vehetnek részt, ez utóbbi egyben a felelős akkreditált közbeszerzési szaktanácsadók (FAKSZ) kötelező képzésének is részét képezi. A szakmai programra október 2-tól lehet regisztrálni - tudatta a hatóság.

A kerekasztal-beszélgetések olyan aktuális kérdésekkel foglalkoznak, mint az új uniós hirdetményminták és annak technikai aspektusai, az összeférhetetlenség, valamint a fenntarthatósági szempontok előtérbe helyezése a közbeszerzések során.

Hirdetés

Kovács László, a Közbeszerzési Hatóság elnöke a közleményben azt emelte ki, hogy a gazdasági környezet a közbeszerzési piac résztvevőire kiemelt hatással van. A mai, kihívásokkal teli helyzetben még a korábbiaknál is fontosabbnak tartják, hogy a közbeszerzések szereplői között valós, intenzív párbeszéd és tudásmegosztás valósuljon meg, ami elősegíti a közbeszerzések szabályos és átlátható megvalósítását. "Ezt a folyamatot szeretnénk támogatni hiánypótló interaktív szakmai rendezvényünkkel, melyen reményeink szerint minden érdeklődő választ kaphat a kérdéseire, jó gyakorlatokat ismerhet meg, illetve közös álláspontot, megoldási javaslatokat is megfogalmazhatnak az aktuális kihívásokra" - hívta fel a figyelmet az elnök.

A szakkiállításon önálló standdal vesz részt a Közbeszerzési Hatóság és a Közbeszerzési Döntőbizottság mellett többek között az Állami Számvevőszék, az Európai Támogatásokat Auditáló Főigazgatóság, a Gazdasági Versenyhivatal, az Integritás Hatóság, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság és az Egészségügyi Szolgáltató Zrt., a Magyar Mérnöki Kamara, a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., az Országos Kórházi Főigazgatóság, valamint a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága - ismertették a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://computerworld.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.