Hirdetés
. Hirdetés

Közel 100 milliárd dollár értékű üzleteket írtak alá a szentpétervári éves gazdasági fórumon

|

Több mint 130 ország - köztük barátságtalan államok - képviselői vettek részt az SPIEF 2022-en.

Hirdetés

A 25. Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórum (SPIEF 2022), amelyet június 15. és 18. között tartottak Oroszországban, 5,6 billió rubel (97 milliárd dollár) értékű megállapodást eredményezett, ami 30%-kal több, mint tavaly.

A négynapos rendezvényen több mint 690 üzletet írtak alá. Az ukrajnai háború miatt kialakult feszült politikai helyzet ellenére idén több mint 130 ország tisztviselői és üzletemberei vettek részt a fórumon, köztük az összes "barátságtalan állam" képviselői, amelyek szankciókat vezettek be Oroszországgal szemben.

A fórum üzleti programja 214 eseményt foglalt magában, és az orosz, valamint globális gazdasági és társadalmi kérdésekre, továbá a technológiára összpontosított. A fórum plenáris ülésén Vlagyimir Putyin orosz elnökkel együtt részt vett Egyiptom, Kína és Kazahsztán elnöke is.

Hirdetés

Anton Kobjakov, Putyin tanácsadója és az SPIEF szervezőbizottságának vezetője szerint a fórum Oroszország "gazdasági szuverenitását" mutatta be, miközben kiemelte a platform nemzetközi szintű jelentőségét.

"Úgy tűnik számunkra, hogy a legfontosabb dolog, amit az SPIEF bemutatott, Oroszország önellátása és gazdasági szuverenitása volt", és hogy az ország nem fogékony a "külső nyomásnak és zsarolásnak" - mondta Kobjakov.

"Az SPIEF megerősítette, hogy a világrend kérdéseinek megvitatására szolgáló, világszerte keresett platform. Ez fontos, mivel a világ már többpólusúvá vált".

A fórumon idén aláírt fontosabb megállapodások között szerepelt egy technikai megállapodás a gázszállításról Oroszország fő gázexportőre, a Gazprom és a China National Petroleum Corporation (CNPC) között.

A Gazprom és a QazaqGaz megállapodott a kazah gáz oroszországi feldolgozásának növeléséről. A NOVATEK bejelentette, hogy a nyugat-oroszországi Togliattiban lévő üzemében egy miniüzemet tervez építeni cseppfolyósított földgáz (LNG) előállítására. A Roszatom megállapodást írt alá Jakutfölddel egy kísérleti mini atomerőmű építéséről, amelyet 2030-ban helyeznek üzembe.

Oroszország és a Donyecki Népköztársaság kereskedelmi, gazdasági, tudományos, műszaki és kulturális együttműködésről szóló megállapodásokat kötött. Oroszország és Egyiptom kétéves együttműködési megállapodást írt alá, amely a terrorizmus, a szélsőségesség és "a virtuális valutával való visszaélés" elleni küzdelemre, valamint a közlekedésbiztonságra, az üzletemberek jogaira és a környezetvédelemre összpontosít.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.