Hirdetés
. Hirdetés

Közös IT céget alapít az Intel és a GE

|

Az időskori egészségmegőrzéssel foglalkozó vállalat létrehozásának célja az otthoni gondozói rendszer megerősítése.

Hirdetés

Közös vállalatot alapít az Intel és a Generali Electric (GE). A hétfői bejelentés szerint az új cég elsősorban az időskorúak és krónikus betegségekben szenvedők számára fejlesztett orvosi eszközök forgalmazásával, valamint a kapcsolódó szolgáltatások kifejlesztésével foglalkozik majd.

Az egészségügyi szolgáltatások költségei a várható élettartam növekedésével párhuzamban folyamatosan emelkednek - mondta a bejelentés kapcsán Omar Ishrak, a GE alelnöke, a GE Healthcare Systems elnök-vezérigazgatója, hozzátéve a krónikus betegségekben szenvedők számának növekedése további terheket ró az egészségügyi rendszerre.

?A krónikus betegségek kezelése az Egyesült Államok egészségügyi költésének több mint 75 százalékát teszi ki" - hangsúlyozta Ishrak.

A közös vállalat megalapításának célja, hogy ?segítsen a krónikus és időskori betegségekkel kapcsolatos problémák megoldásában" - jelentette ki Ishrak, aki a cég majdani elnöki posztját is viszi majd.

Az új szervezet a GE Healthcare's Home Health divíziójának és az Intel Digital Health Group csoportjának összeolvadásából jön létre. A vállalkozás egy, a két cég által 2009-ben alapított szövetségre építkezik; fő tevékenységi körei közé a krónikus betegségek kezelése mellett a ?független időskori életvitel" körülményeinek megteremtése, és az életminőség javítását szolgáló technológiák kifejlesztése tartozik majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.