Hirdetés
. Hirdetés

Kreativitás a túlélés kulcsa?

|

Vajon a saját magunk gerjesztette technikai fejlődés áldozataivá válunk, vagy ez egy újfajta szelekciós folyamatot indít el az emberiség fejlődésében?

Hirdetés

Cikksorozatunk, melyben arra keressük a választ, hogyan fog kinézni a jövő, befejező részéhez ért. A Network World segítségével megpróbáltuk kitalálni, milyen lesz az Internet, miként fogunk kommunikálni egymással, mekkora teljesítményre lesznek képesek a negyed évszázaddal későbbi számítógépek. Az utolsó jövendölés egy olyan alapigazságra világít rá, mely már évmilliók százai óta alaptörvénynek számít a természetben.

kreativitás - emberalakok egy izzó körül
kreativitás - emberalakok egy izzó körül

A túlélés csak a gyorsak jutalma
Egy olyan világban, amelyben a változás egyre nagyobb ütemben zajlik, a CIO-k és más informatikai vezetők a legagilisabb embereket keresik, akik rugalmasak és képesek gyorsan alkalmazkodni a változásokhoz.

„A technológiai innováció igen gyorsan zajlik. Ezzel párhuzamosan komoly kihívás vár az IT-szakemberekre: meg kell találniuk az új technológia alkalmazásának módszereit, és mindezt úgy kell tenniük, hogy ne ártsanak közben az üzletmenetnek, hanem kihasználják az újításokban rejlő lehetőségeket. Ez abszolút kritikus a jövő szempontjából" - vélekedett Mark Lewis, az EMC vezető stratégája.

A holnap IT-szakembergárdájának rendelkeznie kell még egy kulcsfontosságú tulajdonsággal; a kreativitással. A jövő munkakörnyezetei egyre inkább nyitottá, együttműködővé és kreatívvá válnak, így ehhez alkalmazkodni kell.

Marek Rusinkiewicz, a Telcordia fejlett technológiai megoldásokért felelős részlegének vezető alelnöke szerint: „Valaha leginkább a fizikai erő számított, de ennek jelentősége egy ponttól elkezdett csökkenni, egészen máig, ahol tulajdonképpen lényegtelenné vált. Napjainkban a szellemi munka számít fontosnak. A jövő a kreativitásról fog szólni, arról, hogy képesek leszünk a megszokottól eltérő kapcsolatok létrehozására és a változáshoz való gyors alkalmazkodásra."

Míg utóbbi valóban jól hangzik, hiszen az élőlények fejlődését ősidők óta a környezeti változások katalizálják, igen komoly veszélyeket rejt magában az intellektuális tevékenységek ennyire előtérbe kerülése. Elég csak a távol-keleten, Indiában és Kínában élő két és fél milliárd emberre gondolni, akik zöme jellemzően alacsony szellemi kihívást végző munkát végez - vajon milyen jövő vár rájuk és gyermekeikre..?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.