Hirdetés
. Hirdetés

Különleges üzleti találkozó Budapesten: magyar és amerikai vállalkozások, valamint felsőoktatási intézmények ülnek össze

|

Kölcsönösen előnyös üzleti, oktatási és kulturális kapcsolatok kialakítását segíti elő az Egyesült Államokban a magyarországi vállalkozások és felsőoktatási intézmények számára a Hungarian Summit. A különleges üzleti találkozót június 8-án rendezik meg Budapesten, több mint 50 amerikai és magyar előadó részvételével.

Hirdetés

A HungarianHub csapata által rendezett Hungarian Summit a legnagyobb magyar szervezésű üzleti találkozó volt az Egyesült Államokban 2022-ben. Idén Budapesten várja az érdeklődőket a két ország közötti kapcsolatépítést fókuszba helyező, különleges esemény. A Nemzeti Közszolgálati Egyetemen június 8-án megrendezett üzleti találkozóra már lehet regisztrálni. A találkozó jelmondata: "Be linked!", azaz "Kapcsolódj össze!"

"A rendezvény célja, hogy hidakat építsen a két ország között, és segítse a résztvevőket abban, hogy kölcsönösen előnyös üzleti, oktatási és kulturális kapcsolatokat alakítsanak ki. Az amerikai piac hatalmas lehetőséget jelent a magyar vállalkozások, startupok számára, de muszáj megérteniük a piac sajátosságait és minél szélesebb kapcsolatrendszert kell kialakítaniuk - ebben segíti őket a Hungarian Summit" - mondta Pazaurek Piros, a Floridában működő HungarianHub alapítója, tiszteletbeli konzul, az esemény szervezője.

Az Egyesült Államok Magyarország elsőszámú célországa Európán kívül az exportot tekintve. Az 50 legnagyobb amerikai cégből pedig 40 jelen van Magyarországon. Összesen több mint 1700 amerikai vállalat működik hazánkban, 106 ezer munkavállalót foglalkoztatva. A Hungarian Summit abban segít az üzleti élet és a felsőoktatás képviselőinek, hogy ezek a számok, mutatók még tovább növekedjenek. Ráadásul idén egyedülállóan nagy számban képviselik magukat amerikai egyetemek az eseményen.

Hirdetés

"Az Egyesült Államok vállalataival, oktatóival, szakértőivel, politikusaival való kapcsolatfelvételhez hazánkban páratlan lehetőséget kínál a Hungarian Summit, hiszen 10-15 olyan amerikai tisztségviselőt is Magyarországra hoz, akiknek kifejezetten az a célja, hogy üzleti kapcsolatokat alakítsanak ki vagy bővítsék oktatási kínálatukat" - hangsúlyozza Pazaurek Piros, aki minden olyan magyar vagy magyarországi gazdasági szereplőnek ajánlja az eseményt, aki üzleti kapcsolatokat, befektetőket keres az USA-ban. A magyar felsőoktatási szereplők számára pedig a hosszú távú csereprogramok, az ösztöndíj-lehetőségek, valamint a tartós szakmai kapcsolatok kialakítása szempontjából ígérkezik hasznosnak a találkozó.

A Hungarian Summit olyan jelentős amerikai személyiségeket hoz Magyarországra, mint Derrick Henry, Daytona Beach polgármestere, Keith Norden, a gazdaságfejlesztéssel foglalkozó Team Volusia ügyvezetője vagy Carol Ann Dykes Logue, a Közép-Floridai Egyetem üzleti inkubációs programjának igazgatója.

Több mint 50 előadót hallhatnak az érdeklődök, többek között Jókay Károlyt, a Fulbright Magyar-Amerikai Oktatási Csereprogram Bizottság ügyvezető igazgatóját vagy Kemény Dénes háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedzőt, a Magyar Vízilabda-szövetség korábbi elnökét is. Különleges pillanata lesz az eseménynek az is, hogy egy asztalhoz ül hazánk három korábbi amerikai nagykövete: Szemerkényi Réka, Szabó László és Szapáry György.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.