Hirdetés
. Hirdetés

Lecsapott a NAV - Csaknem félmilliárd forintnyi kriptovalutát foglaltak le adócsalóktól - videó

|

Titkos módszerekkel régóta követték a teljes elkövetői kört, és egy adott napon 28 helyszínen csaptak le.

Hirdetés

Több mint 420 millió forintot érő kriptovalutát foglaltak le a NAV nyomozói egy hárommilliárd forint adót eltitkoló bűnszervezettől, amely okostelefonokkal, tabletekkel, napelemekkel és egyéb elektronikai eszközökkel kereskedett - közölte a NAV Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.

A tájékoztatás szerint titkos módszerekkel régóta követték a teljes elkövetői kört, és egy adott napon 28 helyszínen csaptak le. Felkutatták a fizikális és virtuális kriptovaluta-pénztárcákat, majd az ott tárolt, összesen egymillió amerikai dollárt a NAV külön erre a célra létrehozott kriptovaluta-pénztárcájába helyezve foglalták le.

Hirdetés

A bűnszervezet tagjai az Európai Unióból nettó áron szereztek be elektronikai eszközöket, majd pár havonta cserélt, strómanok vezette cégek beiktatásával kerülték el az áfa megfizetését, így kedvező áron tudták azokat értékesíteni különböző nagykereskedéseknek és viszonteladóknak - írták.

A bűnszervezet két tagját különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás gyanúja miatt a Győri Járásbíróság a napokban letartóztatta. Tunéziából hazatérő harmadik társukat a repülőtéren fogták el, azóta a bíróság őt is letartóztatta - olvasható a közleményben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.