Hirdetés
. Hirdetés

Lecsukták a Flextronics egyik vezetőjét

|

Mohósága lett a veszte - közel három évnyi börtönbüntetést kapott sikkasztásért a hitelügyi osztályvezető.

Hirdetés

Richard Schwalbe flextronics sikkasztás
Richard Schwalbe flextronics sikkasztás

Ítélet született a tavaly január 26-án letartóztatott Richard Schwalbe ügyében: a Flextronics International munkatársát bűnösnek találták. Az utóbbi időben Schwalbe, mint a hitelezési ügyek vezetője dolgozott a Flextronics-nál, már korábban a Solectron alkalmazottja volt. A Solectront utóbb a Flextronics vásárolta meg, valódi mamutcéggé duzzadva ezzel. A Flextronics a jelenlegi piacon, a technológiai márkák krémjének elektronikai beszállítója.

Richard Schwalbe-ra két év nyolc hónap letöltendő börtönbüntetést szabtak ki, több mint 1,3 millió dollár elsikkasztásáért - mondta ki az ítéletet hétfőn a kaliforniai bíróság. Schwalbe, mint a cég hitelezési menedzsere, rendszeresen utalt számlájára a hozzáférhető pénzből, így halmozva fel az 1,3 millió dollárt. Egyes vizsgálatok szerint 800 ezer dollárral rövidítette meg a Flextronics-ot. Mindemellett a vállalattal üzletet kötő cégeket is félrevezetve, hatalmas tartozásokat terelt a saját számlájára.

Sötét ügyek a Flextronics körül
A Flextronics, a közel 200.000 alkalmazottjával olyan jelentős IT-cégekkel áll kapcsolatban, mint az Apple, a Microsoft vagy a HP. Tehát a szingapúri központú gyáróriás a ma infotechnikájának vezető elektronikai beszállítója. Nemrégiben az FBI vizsgálta a cég ügyeit, mivel iPhone termékinformációkat és bizalmas üzleti adatokat szivárogtattak ki egy piackutató cégnek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.