Hirdetés
. Hirdetés

Levetette az Apple a Samsung Galaxy Tab 7.7-et a standokról?

|

Lekerült a Samsung Galaxy Tab 7.7 a berlini IFA standjáról. Szombatra minden hirdetéssel együtt eltűnt a nyitás napján még reklámozott termék.

Hirdetés

Samsung galaxy tab 7.7 IFA

A 2011-es IFA Nemzetközi Szórakoztató Elektronikai Vásár nyitásának napjától nagy érdeklődés fogadta a három kiállított Samsung-terméket: a Wave Phone-t, a Tab Tabletet és a Note-ot, utóbbiról szombatra minden hirdetés, plakát és reklám lekerült.

A Samsung európai PR-igazgatója, Brendon Gore szombaton megerősítette, hogy pénteken elvitték a készüléket a kiállításról. Gore nem kívánta kommentálni az ügyet, amíg nem kapják meg a düsseldorfi bíróság határozatát.

A düsseldorfi perben az Apple a Galaxy szabadalmait kifogásolja: a Steve Jobs által felvirágoztatott vállalat még augusztus elején elérte, hogy egész Európában betiltsák a Galaxy Tab forgalmazását. Egy hét elteltével a megtévesztésre hivatkozva jelentős enyhítést kapott a táblagépet forgalmazó Samsung, így az európai piacon belül csak Németországban nem kapható a Tab 10.1; az ügy végső ítéletét szeptember 9-én mondja ki a bíróság. Mindemellett az öreg kontinensen kívül is támadja az Apple a Samsung tabletjét, Ausztráliában - szintén a jogosulatlanul felhasznált szabadalmakra hivatkozva - egyáltalán nem kapható a termék. És akkor a Samsung aktuális pereit sorolva még nem is esett szó a Samsung Galaxy mobilok betiltásáról.

Belekötnek a kistestvérbe
A Samsung ügyvédjei számíthattak rá, hogy az Apple a Galaxy Tab 10.1 szabadalmi perei után a kisebb testvér licenszeit sem hagyja majd szó nélkül. Elmondásuk szerint eredetileg abban bíztak, hogy a bíróság megelégszik a „Németországban nem kapható" matricával a készülékek hátlapján, ám a jelek szerint az Apple-nek sikerült hathatós érveket felhoznia, hogy a Galaxy Tab 10.1 után a 7.7 fejlesztéseinek eredetiségét is kétségbe vonják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.