Hirdetés
. Hirdetés

Lezárult az AutSoft Zrt. felvásárlási folyamata

|

A magyar szoftverfejlesztő vállalat új tulajdonosa az angol székhelyű Zenitech.

Hirdetés

2022. szeptember 1-jével az angol székhelyű Zenitech transzformációs technológiai vállalat felvásárolta az AutSoftot, amelyet eredetileg a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) alapított, majd 2014-ig résztulajdonosa volt.  A Zenitech felvásárlási szándékát 2022. májusában jelentette be, mely a jogi engedélyezések megszerzését követően lezárult.

Májusi háttérinformáció a megállapodásról

A felvásárlási megállapodás a Zenitech stratégiájának részeként a magyar piac iránti elköteleződését mutatja. A vállalat 2021-ben nyitott technológiai központot Miskolcon.

Hirdetés

Az AutSoft Zrt. az elmúlt években jelentős növekedésen ment át. Mára már 150 főt foglalkoztat és a magyar piac meghatározó digitalizációs szereplőjévé vált. Az egyedi szoftvermegoldásokat kínáló AutSoftot a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének munkatársai alapították. A magasan képzett fejlesztő mérnököket foglalkoztató AutSoft továbbra is szorosan együttműködik majd a BME-vel a jelentősebb K+F projekteken, valamint az AutSoft és a Zenitech ügyfelei számára nyújtott innovatív megoldások terén - elsősorban a banki és pénzügyi szektorra fókuszáltan. Az ügylet a Zenitechet Európa egyik legjobb műszaki egyetemével köti össze, hozzáférést biztosítva az egyetem tehetséges mérnöki és professzori gárdájához, amely a Zenitech ügyfélkörét tudja támogatni szakértelemmel, kutatás-fejlesztési tevékenységgel és a legmodernebb technikai módszertannal.

"Magyarország kulcsfontosságú helyszín számunkra stratégiai szempontból, hiszen Európa központjában helyezkedik el, valamint a régió legjobb technológiai irányultságú tehetségeihez fér hozzá" - nyilatkozta Edward Batrouni, a Zenitech társ-ügyvezető igazgatója.

"Ez a megállapodás lehetővé teszi, hogy komplex technológiai projekteket szállítsunk nemzetközi partnereink számára is."

"Ez az megállapodás tökéletesen illeszkedik két olyan vállalathoz, amelyek ugyanazt a jövőképet osztják, egymást kiegészítő üzleti képességekkel" - mondta Christopher Lacy-Hulbert, a Zenitech társ-ügyvezető igazgatója.

"Az AutSoft fantasztikus csapattal rendelkezik. Képzett fejlesztőik révén korszakalkotóak a technológiai innováció területén. A Zenitech-nél olyan innovatív technológiai megoldások kifejlesztésére összpontosítunk, amelyek révén képesek vagyunk átalakítani, transzformálni partnereink működését. Nemzetközi ügyfeleinket így még hatékonyabban tudjuk segíteni céljaik elérésében."

"A Zenitech-kel kötött megállapodás kiváló lehetőség az AutSoft számára" - mondta Charaf Hassan, az AutSoft egyik alapítója.

"Biztosítja a vállalat sikeres jövőjét és erősíti vezető szerepét a fejlesztés és az innováció területén egyaránt. Ugyanakkor új lehetőséget nyit a vállalat tudásának kamatoztatására a globális piacon is. Az AutSoft csapata a jövőben még több nemzetközi ügyféllel dolgozhat együtt, egy növekvő és fejlődő szervezet égisze alatt."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.