Hirdetés
. Hirdetés

Linux labor nyílt Kínában - Ázsia a nyílt forráskód felé mozdul

|

A nyílt forráskódú szoftvereket népszerűsítő nonprofit szervezet, a Free Standars Group a múlt héten új labort nyitott Pekingben, Kínában, hogy ezzel is elősegítse a Linux termékek disztribúcióját és fejlesztését, valamint, hogy igazolják, hogy ezen tevékenységek megfelelnek a Linux Standard Base (LSB) szabványokban leírt követelményeknek.

Hirdetés

A pekingi laboratórium üzemeltetését a China Electronics Standardization Institute (CESI) kínai elektronikus szabványosító intézettel közösen végzi majd a Free Standards Group. Az LSB-t a közelmúltban ismerte el a Nemzetközi Szabványosító Szervezet (ISO), illetve a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság (IEC). A szabvány egyébként API-kat (alkalmazás programozási felület), könyvtárakat, és együttműködési leírásokat is magában foglal, akárcsak teszt-, illetve fejlesztői környezeteket. A Linux termékek disztribúciójával és alkalmazásaival foglalkozó fejlesztők az alábbi linken kaphatnak hitelesítést Kínára vonatkozóan: lsbchina.org.

Ázsiában egyébként feljövőben vannak a "nem-windows" rendszerek: Tajvan törvényhozása épp a napokban mondta ki, hogy 25 százalékkal csökkenteni kívánják a szigetországba szállított Windows operációs rendszerek számát, hogy teret adhassanak más alternatíváknak. Dél-Koreában pedig bírósági döntés kötelezte a Microsoftot arra, hogy két különböző "felszereltségű" Windows változatot hozzon forgalomba az országban.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.