Hirdetés
. Hirdetés

London marad az európai fintech fővárosa

|

A koronavírus-járvány miatti lezárások hatása megjelent a digitális pénzügyi szolgáltatások területén.

Hirdetés

A londoni székhelyű fintech-társaságok 2021 első hat hónapjában több finanszírozási forrást gyűjtöttek kockázatitőke-befektetőktől, mint bármely más évben. Ez arra vall, hogy a brit főváros a Brexit után is megőrizte központi szerepét az európai digitális pénzügyi szolgáltatások piacán.

A befektetők 5,3 milliárd dollárt öntöttek a londoni fintech startupokba az év első felében, szemben 2020 azonos időszakának 2,1 milliárd dollárjával - derült ki a Dealroom és a London & Partners ügynökség új kutatásából.

A Reuters szerint a londoni fellendülés nyomon követte a fintech befektetések szintjének globális emelkedését, azok után, hogy a koronavírus-járvány miatti lezárások hatása megjelent a digitális pénzügyi szolgáltatások területén, beleértve a fizetéseket és a kereskedelmet is.

Hirdetés

A Fintech cégek január és június között világszerte 54,1 milliárd dollárt gyűjtöttek, megelőzve a két előző évben szerzett teljes összeget. A londoni fintech cégek összpontosították Európában a piac növekedés nagy részét, ami a régió finanszírozásának több mint egyharmadát tette ki. Globálisan London a második helyen áll San Francisco mögött, és kissé megelőzi New Yorkot - derült ki a kutatásból.

A helyi vállalkozók és befektetők szerint a számok azt mutatják, hogy a brit főváros továbbra is vezető fintech központ maradhat azután is, hogy az ország kilépett az Európai Unióból és a COVID-19-járvány jelentős gazdasági károkat okozott. "A jelenlegi befektetési adatok bizalmi szavazást jelentenek az Egyesült Királyság fintech szektora mellett" - mondta Anne Boden, a neobank Starling vezérigazgatója.

A Starling egyike a londoni fintecheknek, amelyek ebben az évben jelentős finanszírozáshoz jutottak. A cég 322 millió fontot (444,88 millió dollárt) gyűjtött. A további jelentős befektetési körökben szerepelt a SaltPay fizetési cég 478 millió dollárral és 450 millió dollár a Checkout.com fizetési szolgáltató, amelynek piaci értéke már meghaladja az egymilliárd dollárt.

A növekedés ellenére továbbra is vannak aggodalmak a Brexit hatásával kapcsolatban, különösen a tehetségek és licencek megszerzésének nehézségei miatt.

"Az útlevél elvesztése a Brexit után azt jelenti, hogy az engedélyeztetés és a nemzetközi terjeszkedés már nem a legkönnyebb Londonban. Londonnak ezért magasabb hozzáadott értékű modellre kell áttérnie, amely inkább a globális, mint az európai központ szerepére összpontosít" - mondta Charles Delingpole, a ComplyAdvantage startup vezérigazgatója a Reutersnek.

Az új kutatás azután jelent meg, hogy a Wise, London egyik legismertebb pénzügyi technológiai vállalata sikeresen debütált a tőzsdén, és értéke meghaladta a 8 milliárd fontot (11 milliárd dollárt).

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.