Hirdetés
. Hirdetés

Lopott eBay hozzáféréseket árult egy orosz weboldal

|

Az eBay egy olyan orosz weboldal bezárásában nyújtott segítséget, amely lopott előfizetői fiókokat árusított mindössze öt dollárért.

Hirdetés

A potom összegekért árult adatokkal illetéktelenek bármit felkínálhatnak eladásra, de a csomag soha nem érkezik meg a vásárlóhoz - ez a leggyakoribb visszaélési forma. Az orosz oldalon ezen kívül PayPal előfizetői adatokat is árusítottak.

A Sunbelt Software biztonsági vállalat múlt kedden észlelte a honlapot, majd rögtön értesítették is az eBayt, amely a helyi internetszolgáltató segítségével már le is kapcsoltatta azt. Azt nem árulták el, hány felhasználó adatai kerültek illetéktelenek kezébe, és az esetleges károk nagyságára sem derült fény.

Az orosz oldal létrehozói valószínűleg adathalász módszerekkel, esetleg olyan trójai vírusokkal gyűjthették össze az információkat, amelyek rögzítik a leütött billentyűket. A www.ebayseller.cc cím péntek óta nem elérhető, de ezen a címen néhány kép található róla: sunbeltblog.blogspot.com/2006/03/seen-in-wild-ebay-accounts-for-sale.html

Még arra is figyeltek, hogy olyan accountokat szerezzenek meg, amelyeket ritkán használnak, így a tulajdonosaik talán soha nem is jönnek rá a lopásra. Az oldal létrehozóját egyelőre keresik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.