Hirdetés
. Hirdetés

MacOS vagy Windows?

|

Milyen laptop lenne a számodra ideális választás? A Windows vagy a MacOS operációs rendszer a jobb? Segítünk a döntésben! Mérd fel igényeidet és nézz körül alaposan, így biztos megtalálod a megfelelő laptopot.

Hirdetés

Hirdetés

A Windows és az Apple között mindig harc volt, főleg az operációs rendszereik csaptak össze. Mindkét félnek vannak támogatói, azonban sokat nem tudnak egymás rendszeréről.

Ismerjük meg mindkét operációs rendszert, tudj meg többet az Apple és a Windows laptopokról, itt van néhány különbség:

Könnyebb kiválasztani egy Apple laptopot
Sokkal kevesebb modell és konfiguráció van olyan laptopokhoz, amelyek MacOS-t használnak, mivel csak az Apple állítja elő a MacOS rendszerrel működő készülékeket. Windows operációs rendszerrel felépített laptopot viszont bármilyen gyártó készíthet.

A laptop és számítógép márkák többféle terméket is árusíthatnak, amelyeket gyakran ugyanazon a néven forgalmaznak. Így, ha nem tudod pontosan, hogy mit keresel, a laptop kiválasztása nehezebb lehet, mint egy Apple laptop esetében.

Az Apple laptopokat könnyebb megjavítani
A Windows operációs rendszert futtató laptopokat több szaküzletbe vihetjük javítani, legtöbb esetben te kell eldöntsd, hogy melyiket választod laptopod számára. Ezzel szemben az Apple laptopok esetén a helyzet sokkal egyszerűbb: csak elviszed a laptopod egy Apple áruházba és ott megjavítják a készüléket.


Egy Apple laptopot könnyebb használni
Természetesen ez függ a felhasználó igényeitől, de egy Apple laptop sokkal szervezettebb. A Windows egy kiváló operációs rendszer, sok funkcióval és tulajdonsággal, de sokaknak ez zsúfoltnak tűnhet. Az Apple felhasználóbarát, így könnyebb a használata.

Az Apple rendszer
Az Apple arról ismert, hogy olyan rendszert hozott létre, amely összeköti különböző eszközeit. Ha már van egy Apple készülékünk ideális ugyancsak Apple gépben gondolkozni. Az eszközök közötti kapcsolódás és kommunikáció nagyon fejlett. Az iPhone, a MacBook, az iPad, az Apple TV, vagy akár egy Apple okosóra nagyon jól kommunikálnak és kapcsolódnak egymáshoz, így bizonyos tevékenységek egyszerűnek és gyorsabbnak tűnnek.

Egy Apple laptop hasznos alkalmazásokkal érkezik
Az MacOS operációs rendszer olyan alkalmazásokat biztosít, amelyek megkönnyítik a mindennapi tevékenységeket. Az iMovie segítségével filmeket tudsz szerkeszteni, a Garage Band alkalmazással zenét hozhatsz létre és szerkeszthetsz, így van ez az Image Capture applikációval, ami egy fotószerkesztő alkalmazás. A Windows operációs rendszer is sok programot és alkalmazást biztosít, de gyakran nem hasznosak, vagy nincs szükség rájuk. Ha újra telepíted a Windows másodlagos alkalmazásként megjelennek például a játékot, amelyeket te kell eltávolíts. Ezzel szemben az Apple másodlagos alkalmazásai nem tűnnek ennyire haszontalannak.

A helyes döntés érdekében lépj fel az eMAG.hu-ra és nézz körül széles kínálatunkban. Olvasd el a hozzászólásokat és kérdezz bátran. Reméljük tudunk segíteni az ideális döntésben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.