Hirdetés
. Hirdetés

Magyar fejlesztést díjaztak Brüsszelben

|

Az Econet Consultants európai tanácsadó cég az Európai Parlament által meghirdetett innovációs verseny "Vállalkozásfejlesztés újszerű, internetes technológiák használatával" kategóriájának nyertese lett. A brüsszeli díjátadó ceremónia elnökei az Európai Bizottság alelnöke, Neelie Kroes, az Európai Parlament alelnöke, Alexander Alvaro és a Kutatási és Energiaügyi Bizottság elnöke, Amalia Sartori voltak.

Hirdetés

Az Európai Bizottság 2010 márciusában mutatta be az „Európa 2020” stratégiát, melynek egyik fő eleme a Digital Agenda (Digitális Menetrend). A Digitális Menetrend legfőbb célja a fenntartható gazdasági növekedés elérése és az egységes digitális piac megteremtése. E célok elérésének érdekében, az Európai Bizottság Információs Társadalomért és Médiaügyekért felelős főigazgatósága (DG Infso) innovációs versenyt hirdetett meg. A verseny célja olyan koncepciók létrehozása volt, amelyek az internetes lehetőségek kiaknázásával adnak támogatást az európai vállalkozások fejlődésének felgyorsításához.

A Digitális Menetren brüsszeli tanácskozása

A pályázók között volt az Econet Consultants, az innováció finanszírozás területén tevékenykedő tanácsadó cég, amelynek részben magyar fejlesztésű „OpenFunding Platform”-ja a nyertes pályamunkák egyike lett. E platform célja, hogy az interneten keresztül virtuális közösséget hozzon létre, és ott a meglevő finanszírozási forrásokat (amelyek lehetnek befektetői, banki, állami-, uniós vagy egyéb magánforrások) egyszerű és gyors módszerekkel juttassa el a vállalkozásokhoz.

Az Európai Bizottság díját június 22-én Brüsszelben vehette át Sanyu Karani, az Econet Consultants alapítója és Vicze Gábor, a cég magyarországi ügyvezetője. Az OpenFunding Platform implementálása várhatóan a nyáron kezdődik. Magyar nyelven előreláthatóan 2012 végétől válik elérhetővé.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.