Hirdetés
. Hirdetés

Magyarországon épít új gyártóüzemet a Lenovo

|

A kínai gyártó már 2021 tavaszán elindítja a termelést az üllői gyáregységben, amely helyi beszállítók és munkavállalók számára is jó hír lehet.

Hirdetés

A magyarországi gyártóüzem elindítása a Lenovo nemzetközi gyártási és ellátási lánc stratégiájának újabb állomása, amely jelenleg is már 180 piacon szolgálja ki az ügyfeleket a világ több mint 30 gyártóhelyéről - köztük Argentínából, Brazíliából, Kínából, Németországból, Magyarországról, Indiából, Mexikóból és az Amerikai Egyesült Államokból. Az új gyáregység a hosszú évek óta meglévő szerződéses gyártó Flex által üzemeltetett gyárat fogja kiváltani.

Hirdetés

A Lenovo Üllőn épülő új üzemében elsősorban asztali számítógépek, grafikus munkaállomások és adatközponti termékek készülnek majd. A Lenovo beruházása jelentős gazdasági potenciált jelent a hazai magán és állami szektor számára egyaránt, megnövekedett termelési kapacitással, még több együttműködési lehetőséggel a helyi beszállítók számára és lokálisan új munkahelyek teremtésével.

Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója szerint Magyarország az Európában elfoglalt központi elhelyezkedésével és ezáltal számos kereskedelmi csomóponthoz való közelségével biztosítja, hogy még gyorsabban teljesítsük ügyfeleink megrendeléseit és még hatékonyabbak legyünk a szállítási módok és szállítási idők tekintetében. Ahogy vállalatunk világszerte folyamatosan növekszik, az új létesítmény kulcsfontosságú szerepet fog játszani abban, hogy miként teljesítjük és szolgáljuk ki európai ügyfeleink igényeit és hogyan mutatjuk be számukra világszínvonalú gyártási képességeinket.

A bejelentésen szó esett arról is, hogy a kiélezett nemzetközi verseny után Magyarország egy 8,2 milliárd forintos beruházást nyert el, amellyel több szakaszban összesen ezer munkahely jön létre. A kormány kétmilliárdos, vissza nem térítendő támogatással járult hozzá az üzlet létrejöttéhez. A közel 30 ezer négyzetméteres gyártócsarnok a Lenovo első közvetlen gyártóüzeme Európában, amely többek között informatikusoknak és mérnököknek ad munkát.

A Lenovo ezzel a lépéssel is saját globális hibrid gyártási modelljét erősíti, amely a saját és kiszervezett gyártási folyamatok keveréke. Ez a közlemény szerint nem csak a versenyképességet illetően jelent előnyt a vállalat számára, de egyben nagyobb hatékonyságot és kontrollt tesz lehetővé a termékfejlesztés, valamint az ellátási lánc működtetése során, miközben még eredményesebben reagálhatnak az ügyfelek igényeire. A Gartner a világ ellátási láncait rangsoroló TOP25-ös listáján a Lenovo 15. helyen végzett 2020 májusában, mint célorientált, a hagyományos üzleti modellt átalakító és digitális úttörő szervezet.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.