Hirdetés
. Hirdetés

Májusban tovább drágulnak az alaplapok

|

Májusban 3-8 százalékkal mehet fentebb az alaplapok vételára.

Hirdetés

Úgy tűnik, a Japánt ért katasztrófák egyre több informatikai piacra hatnak ki. A legfrissebb jelentések szerint az alkatrészellátásról gondoskodó megrongálódott gyárak komoly gondban vannak, pedig az alaplapgyártás fő alkatrészei ezekből a Japán gyárakból származnak.

 

Mindehhez csatlakozik a Fukushimai krízishelyzet, amely tovább bonyolította a problémákat, a szállítási láncot is megbénítva; így hiányt okozva az ellátásban. Emiatt drágulnak az összetevők árai (a bonyodalmak hatását már érzik az alaplapok gyártói), aminek a következménye, hogy idén már másodjára emelkedik meg az alaplapok ára a fogyasztói piacon.

 

Májusban az alaplapok ára 3 és 8 százalék közötti értékkel drágul tovább, azonban ezt minden hónapban hozzáigazítják majd az aktuális gyártási költségekhez (tehát jó esetben normalizálódhatnak is az árak, de akár még tovább is emelkedhetnek). Szakértői vélemények szerint az alapanyagokban mutatkozó hiány és az emiatt kialakuló áremelések a processzor-és videokártya-piacokon is hamarosan éreztetik hatásukat.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.