Hirdetés
. Hirdetés

Már a DVD írót is hamisítják

|

A Sony DW-G120A, tizenhatszoros Super Multi DVD-írónak látszó tárgyat találtak Pekingben. Már a DVD írókat is hamisítják?

Hirdetés

Ahhoz már egészen hozzászoktunk, hogy optikai adathordozókat hamisítanak; a valóságban gyenge minőségű korongokra neves gyártók logóit nyomják. A hamisított tartalmú optikai adathordozók sem ritkák, legyen szó akár filmekről, PC-s, vagy konzolos játékokról, vagy bármilyen más programról.

A legutolsó igazán nagy hardverhamisítási botrány amire emlékszünk, IT időszámítás szerint eonokkal ezelőtti, a még soros kapura csatlakozó, golyós Microsoft IntelliMouse-al volt kapcsolatos. Viszont a frissen felreppent hír szerint a Sony DW-G120A, tizenhatszoros sebességű, kétrétegű DVD lemezeket és DVD-RAM-ot is kezelő írójának koppintására bukkantak Pekingben.



A Sony nem tud arról, hogy más piacokon is felbukkant volna hamisítvány, ami nem csoda, mert az optikai meghajtók piaca világszerte annyira telített, hogy a kiskereskedelmi árrés ezeken pengevékony. Így a legtöbb helyen nem éri meg ezekkel trükközni - nem így a népi Kínában.

Még a kétszeres sebességű, saját vezérlős Sony CD olvasók korából emlékszünk hasonló esetre, amikor is nevenincs olvasókra került Sony logó.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.