Hirdetés
. Hirdetés

Már gyártják a Playstation 3-ast

|

Az Asustek Computer július eleje óta szállít Playstation 3 konzolokat a Sony-nak. A kétszázezres gyártási volument agresszívan növelni szeretnék.

Hirdetés

A neves komponensgyártó Asustek már a Playstation 2 egyik legnagyobb beszállítója is volt, így nem csoda, hogy a harmadik Sony játékkonzol gyártásából is alaposan kiveszi majd a részét. A tegnapi nap folyamán a tajvani Digitimes.Com a kínai nyelvű Apple Daily és Commercial Times lapokra hivatkozva ezen kívül azt is hírül adta, hogy a jövőben a Foxconn is beszáll majd a gyártásba, a PS3 iránti kereslet függvényében.

A PS3 világpremierjét idén tavaszról novemberre halasztották, a hivatalos indoklás szerint a Blu-ray lemezformátum véglegesítésének csúszása miatt. A valódi indok azonban sokkal inkább abban keresendő, hogy az eredetileg tervezett időpontra nem lettek volna készek azok a játékok, melyek miatt a felhasználók megvették volna a konzolt, illetve a Cell processzor és az NVDIA RSX grafikus lapka tömegtermelésének beindítási problémáiról is rebesgettek.

Még ha a Sony tartja is a november 11-ei japán és 17-ei európai és amerikai premiert, akkor is egy év előnyben van a Microsoft Xbox 360-as konzollal.

A tegnapi hír kapcsán az Asustek szigorú hangvételű sajtóközleményt bocsátott ki, melyben megtagadja a megjelentek kommentálását és jogi lépéseket helyez kilátásba azon sajtótermékekkel szemben, melyek veszélyeztetik az "ügyfelekkel való kapcsolatait". Az Asustek Sony-val való beszállítói kapcsolata mindig is érzékeny pontja volt a cégnek, melyről sohasem szerettek adatokat nyilvánosságra hozni. A közleménnyel egy időben, a cég figyelmeztette dolgozóit, hogy nem beszélhetnek a cég OEM üzleti tevékenységéről, ám ha mégis megteszik, annak szankciója a kirúgás.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.