Hirdetés
. Hirdetés

Már könyvtárban is utazik az Amazon

|

Az Amazontól most már kölcsönözni is lehet. Az e-bookokkal foglalkozó cég a Kindlle felhasználóknak kedvez ezzel a lehetőséggel. Az Amazon Prime tagok ráadásul havonta egy könyvet ingyen kölcsönözhetnek majd.

Hirdetés

Az új szolgáltatás - ami a keresztségben a Kindle Tulajdonosok Kölcsönkönyvtára nevet kapta - még a november 15-i Kindle Fire piacra dobása előtt elérhető lesz majd. Az új Kindle terméket egyébként 199 dollárért vehetik majd meg a könyvmolyok.

Az Amazon elmondta, hogy a Kindle Fire mellett minden olyan eszközön elérhető lesz majd a szolgáltatás, amely Kindle E Ink technológiával működik.

„A felhasználók egyszerre egy könyvet kölcsönözhetnek majd" - nyilatkozta az Amazon szerdán. Ha új könyvet akarnak kölcsönözni, a korábban kivett könyvek lekerülnek a Kindle-ről. Azok a széljegyzetek, megjegyzések, könyvjelzők és kiemelések, amelyeket a kölcsönző a könyv olvasásakor használt, újrakölcsönzés vagy megvásárlás esetén éppen úgy lesznek majd, ahogyan legutóbb hagyta őket.

Több ezer könyv kölcsönözhető majd az Amazontól, de a cég nem ad az olvasói kezébe egy olyan listát, amelyen rajta lenne, mely kiadók könyvei szerepelnek az adatbázisukban. A könyvek száma azonban nyilvános: egyelőre úgy tűnik, hogy mintegy ötezret lehet kikölcsönözni.

A könyvek nagy részének címhasználatáért a vállalat fix összegben állapodott meg a kiadókkal, akadhatnak azonban olyan esetek is, amikor az Amazon kölcsönzésenként fizet majd értük.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.