Hirdetés
. Hirdetés

Már nem az Apple a legértékesebb cég a világon

|

Visszaszerezte az első helyet a korábbi listavezetők egyike.

Hirdetés

A Microsoft pénteken megelőzte az Apple-t piaci tőkeértékben, így ezzel a világ legértékesebb tőzsdei vállalata lett. A Microsoft piaci kapitalizációja közel 2,49 billió dollár volt a tőzsdezáráskor, míg az Apple-é 2,46 billió dollár körül mozgott. A helycserére azt követően került sor, hogy az Apple csütörtökön az elemzői várakozásoktól elmaradó bevételről számolt be.

Az almás vállalat negyedik pénzügyi negyedéves eredményei csalódást okoztak a Wall Streeten, a nem várt számokat leginkább az ellátási láncban jelentkező korlátozásokkal indokolták. Tim Cook vezérigazgató a CNBC műsorvezetőjének, Josh Liptonnak elmondta, hogy a bevételkiesést 6 milliárd dollárra becsülik, de a decemberi negyedévben még rosszabbra számít, ami az ellátási láncproblémákat illeti.

Hirdetés

Noha a vállalat iPhone-eladásai 47%-kal nőttek éves szinten, de szintén elmaradtak az elemzői várakozásoktól, persze ez annak is betudható, hogy a negyedik negyedévbe csak néhány napnyi iPhone 13-as értékesítés számított bele.

Ezzel szemben a Microsoft felülmúlta a bevételi várakozásokat a pénzügyi első negyedévében, amely éves szinten mintegy 22%-kal emelkedett. Ez volt a leggyorsabb növekedés 2018 óta - számolt be korábban a CNBC.

Az Apple volt az első vállalat, amely elérte az 1 és 2 billió dolláros piaci tőkeértéket. A világ legértékesebb tőzsdén jegyzett vállalata lett, amikor tavaly megelőzte az állami olajipari óriáscéget, a Saudi Aramco-t piaci tőkeértékben.

A Microsoft legutóbb 2020-ban előzte meg az Apple-t piaci tőkeértékben, amikor a koronavírus világjárvány elsőként csapott villámként az ellátási láncokba. A redmondi vállalat először júniusban zárt a 2 billió dolláros piaci tőkeérték felett, miután több mint öt év óta először mutatott be nagyobb frissítést a Windowshoz.

Piaczáráskor a Microsoft részvényei több mint 48%-kal emelkedtek az év eddigi részében, míg az Apple-é csaknem 13%-kal.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.