Hirdetés
. Hirdetés

Más közösségi oldalakon is elérhetők a MySpace-tartalmak

|

A MySpace kezdeményezése alapján más népszerű internetoldalakon keresztül is közzétehetik profiladataikat a legnépszerűbb közösségi site felhasználói.

Hirdetés

A News Corp. tulajdonában lévő MySpace vezetői csütörtökön bejelentették, hogy megnyitják a szolgáltatást más közösségi oldalakon - mint a Yahoo, eBay, Photobucket, Twitter - jelen lévő felhasználók előtt, akik a jövőben ezekre az oldalakra is befűzhetik majd MySpace-es profiljukat.

Chris DeWolfe, a MySpace egyik alapítója és jelenlegi vezérigazgatója szerint korábban az internetes közösségi oldalak különálló szigetekként működtek, az új kezdeményezéssel azonban még több közösségi élményt tudnak kínálni a felhasználóknak.

A kezdeményezés új fejezetet nyithat a legnagyobb közösségi oldalak versenyében, hiszen a rivális Facebook - bár tavaly megnyitotta platformját a független fejlesztők előtt - mindeddig nem támogatta, hogy a saját oldalain található tartalmakat más oldalakon is elérhetővé tegyék; sőt, az ezzel próbálkozó felhasználókat időszakosan le is tiltotta.

Elmosódnak az egyes közösségi szolgáltatások határai

Bár a Facebook felhasználóinak száma még mindig nem közelíti meg a MySpace-ét - az előbbin jelenleg 70 millió, míg az utóbbin mintegy 100 millió felhasználói profil található -, a független alkalmazások beengedésével óriásit faragott hátrányából, miközben a MySpace veszített vonzerejéből. A mostani lépéssel a MySpace felhasználói néhány kattintással más közösségi oldalakon is elérhetővé tehetik fotóikat, videóikat vagy más, általuk készített tartalmat, ami új lökést adhat az eddig is robbanásszerűen terjedő közösségi szolgáltatásoknak.

Bár hivatalosan a Facebook nem csatlakozott a kezdeményezéshez, már jelenleg is több olyan független fejlesztésű alkalmazást telepíthetnek a Facebook felhasználói, amely révén saját oldalukra importálhatják a MySpace-oldalukon található információkat is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.