Hirdetés
. Hirdetés

Megállíthatatlannak tűnik a Lenovo

|

Jelentősen nőtt a kínai számítógépgyártó adózott eredménye a szeptember 30-án véget ért negyedévben.

Hirdetés

A világ legnagyobb számítógépgyártója csütörtökön közölte: 220 millió dollár (48 milliárd forint) profitot ért el, ami 36 százalékos emelkedés a tavalyi megegyező periódushoz képest.

A Lenovo az előző negyedévben a számítógép-eladásokban megelőzte a hosszú időn át vezető amerikai Hewlett-Packardot, és az okostelefonok és tabletek piacán is terjeszkedik.

 

Az értékesítési árbevétel 13 százalékkal nőtt, és elérte a 9,8 milliárd dollárt. Ezen belül 5 milliárd dollár bevételt hoztak a laptopeladások, és 2,7 milliárd dollárt az asztali számítógépek. A mobileszközök eladásából 1,5 milliárd dollár volt a bevétel, ami 106 százalékos növekedés egy év alatt. A mobilszegmens részaránya a teljes bevételen belül a tavalyi 9 százalékról 15 százalékra nőtt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.