Hirdetés
. Hirdetés

Megbírságolták az Invitelt és az UPC-t

|

Az előbbi 80 milliós, az utóbbi 10 milliós büntetést kapott az NMHH-tól.

Hirdetés

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) általános hatósági felügyeleti eljárás keretében 80 millió forint pénzbírságot szabott ki az Invitelre amiatt, hogy a szolgáltató jogsértő módon, az elektronikus hírközlésre vonatkozó szabályoktól eltérően, megfelelő jogalap hiányában, egyoldalúan módosította az egyéni előfizetői szerződéseket. A UPC Magyarország 10 millió forint büntetést kapott, mert a hatóság korábbi kötelező döntése ellenére több mint egy évig nem módosította jogsértő általános szerződési feltételeit (ÁSZF), és ezzel súlyos érdeksérelmet okozott valamennyi előfizetőjének. Az NMHH elnöke által kihirdetett, és augusztus 1-től hatályba lépett új rendelet az előfizetői szerződésekről a jövőben egyértelmű partneri helyzeteket hoz létre szolgáltató és fogyasztó között.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.