Hirdetés
. Hirdetés

Megduplázódott a Lenovo nyeresége

|

Éves szinten majdnem megduplázódott a kínai gyártó nyeresége, azonban a kilátások borúlátóak.

Hirdetés

Lenovo logo
Lenovo logo

A 2011-es első pénzügyi negyedéves jelentés szerint a Lenovo bevétele 15 százalékkal, 5,9 milliárd dollárra nőtt, azonban éves szinten nyeresége közel megduplázódott és elérte a 108 millió dollárt (egy évvel korábban 54,9 milliárd dollár volt a nyereség) . A gyártó jelentése szerint az asztali számítógépek és laptopok eladásai 23 százalékkal bővültek a vizsgált időszakban - annak ellenére, hogy a vállalatok ebben az időszakban kevesebbet költöttek IT infrastruktúrára, népszerűbbek voltak a tabletek.

A Lenovo az elmúlt negyedévben vált a harmadik legnagyobb PC gyártóvá, megelőzve ezzel az Acert. A Lenovo piaci részesedése az IDC szerint 12,2 százalék, ezzel elmarad az olyan hagyományosan erős cégek mögött, mint a Hewlett-Packard és Dell. Kínában azonban piacvezető 31,7 százalékos piaci szelettel. Az előrejelzések szerint a kínai gyártó dinamikusan fejlődik tovább, és 2013-ra a világ legnagyobb PC gyártójává válik.

A Lenovo nemcsak a személyi számítógépekre, hanem a tabletekre és okostelefonokra is összpontosít az elmúlt időszakban. A gyártó adatai szerint ezen a téren egy év alatt 34 százalékkal nőtt az eladott termékek száma. Fontos szereplővé azonban csak Kínában vált, ott a tablet piac 20 százalékát birtokolja.

Elemzők szerint azonban a számokból kiolvasható dinamikus növekedést ősszel már nem nagyon láthatjuk. Riválisainak, a Dell és a HP részvényeinek értéke is csökkent - annak ellenére, hogy jó adatokat kommunikálhattak a piacnak -, mivel a piac aggódik, hogy a régóta várt kormányzati technológiai IT vásárlások a következő negyedévben is elmaradnak, a zavaros gazdasági helyzet miatt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.