Hirdetés
. Hirdetés

Mégis kell az SLI az alaplapgyártóknak

|

Az NVIDIA bejelentette, ki vásárolta meg az SLI licencét az Intel X58 chipsetű alaplapokhoz. Meg vagyunk lepve!

Hirdetés

Mint arról még augusztusban beszámoltunk, az NVIDIA anélkül tett lehetővé natív SLI támogatást az Intel X58 chipsetű alaplapokon, hogy szükség lenne az nForce 200 lapkára. Tom Peterson, a vállalat alaplapi chipsetekért felelős technikai marketingigazgatója részletesen is ismertette a megoldást. Az alaplapgyártóknak egy engedélyeztetési procedúrán kell átvinniük az alaplapjaikat. Az NVIDIA-tól egy kulcskódot kapnak majd, melyet el kell helyezniük a BIOS-ban, az NVIDIA meghajtóprogramja pedig ennek a kulcsnak és az alaplap egyéb azonosítóinak az alapján dönti el, hogy hozzáférhetővé teszi-e az SLI támogatást a rendszerben.

Akkor kétségeinknek adtunk hangot, hiszen úgy érezzük, hogy az NVIDIA maga ellen dolgozik ezzel a stratégiával: változatlanul sarcolni akarja az alaplapgyártókat, ahelyett, hogy grafikus vezérlőinek meghajtóprogramjain keresztül támogatná az SLI-t az X58-on, és ezzel megalapozná helyét a csúcskategóriás megoldások között azon a platformon, ami a közeljövőben egyértelműen a csúcsteljesítményt fogja nyújtani a munkaállomások piacán.

A cég azonban ránk cáfolt, és közzétette azon cégek listáját, amelyek licencelték az SLI-t, illetve a három grafikus vezérlő összekapcsolását lehetővé tévő 3-way SLI-t. Az NVIDIA szerint tehát az Asustek Computer, az EVGA, a Micro-Star International (MSI), a Gigabyte Technology és a DFI X58 alaplapjai rendelkeznek majd ilyen támogatással.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.