Hirdetés
. Hirdetés

Mégis lesz Windows 7 upgrade Európában

|

A Microsoft bejelentette, hogy mégis lesz upgrade verzió a Windows 7-ből Európában is. Lehetséges azonban, hogy a kijelentő mondat helyett mégis a feltételes mód lenne indokolt.

Hirdetés

A Microsoft nyilvánosságra hozta, hogy a korábbi tervekkel ellentétben mégiscsak lesz upgrade változat a Windows 7-ből. A tervek szerint szeptember 1-jével lesz Európában is előrendelhető ez a változat az üzletekben, ami borítja az összes eddigi árspekulációt. Mindazok, akik előrendelték a Windows 7-et még szeptember előtt - olyan európai országokban, ahol erre lehetőség volt -, teljes változatot kapnak upgrade áron.

Az egész ügy kirobbantója az Európai Unió Microsoft elleni antitröszt vizsgálata volt. Ennek nyomán a cég úgy döntött, hogy az öreg kontinensen egy speciális, Internet Explorer nélküli változatot hoz forgalomba a Windows 7-ből. Július végén röppent fel a hír, hogy a Microsoftnak sikerült konszenzusra jutnia az EU-val, és mégis lesz böngésző az új operációs rendszerben. Így viszont nincs olyan kizáró ok, ami miatt ne lehetne upgrade változatot piacra dobni azok számára, akik Windows Vistáról szeretnének a 7-re váltani.

A dolog szépséghibája, hogy az EU hivatalosan még nem adta áldását a Microsoft javaslataira. Ezzel együtt nem kérdés, hogy a Microsoft egyeztetett az EU-val, tehát nem valószínű, hogy akadály gördüljön a Microsoft és az Internet Explorer 8-assal ellátott Windows 7 útjába.

Itt válik aktuálissá az a feltételes mód, amit a bevezetőben említettünk. A Mozilla igyekszik nyomást gyakorolni az EU-ra, hogy ne elégedjen meg a Microsoft által felajánlott megoldással. Nem hisszük, hogy a Mozilla sokmindent elér majd az ügyben, de manapság ki mer jósolni bármit is az EU-val kapcsolatban?

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.