Hirdetés
. Hirdetés

Megkezdődött a Microsoft-EU tárgyalás

|

Tegnapi hírünkben más szóltunk az Európai Unió lehetséges új, Microsoft elleni antitröszt peréről. A felek ma kezdik meg az egyeztetést.

Hirdetés

A mára és holnapra tervezett két napos tárgyalás célja - legalábbis a Microsoft szemszögéből - hogy elkerülhető legyen a kilátásba helyezett napi kétmillió eurós büntetés megfizetése.

A szoftvergyártó igyekszik e két nap alatt meggyőzni az EU képviselőit, hogy azok állításaival ellentétben igenis elég széleskörűen megosztja a Windows kódjait a versenytársakkal. Az EU kifogása ugyanis az volt, a redmondi vállalat nem látja el elegendő információval a fejlesztőket, akik így nehezebben tudják a Windowshoz "hangolni" saját szoftvereiket.

A Microsoft tehát igyekszik bizonygatni saját igazát, míg az EU szerint csupán időhúzásról van szó. A megbeszélés lezárása után a döntésre még akár heteket is várhatunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.