Hirdetés
. Hirdetés

Megszüntette a GVH az eljárást a CodeCool-ügyben

|

Megfelelően teljesültek a hazai startup-cég felvásárlásakor előírt versenyhatósági kötelezések.

Hirdetés

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata feltárta, hogy a felek az előírtak szerint, rendben teljesítették a CodeCool Kft. befektetési szerződésének hatóság által elrendelt módosításait.

A Gazdasági Versenyhivatal 2019 elején hagyta jóvá két tőkealap közös irányításszerzését a CodeCool Kft., az informatikai képzési szolgáltatások piacának egyik startup cége felett. A tranzakció során a felek olyan feltételekben állapodtak meg, amelyek kapcsán felmerült, hogy túlterjeszkedhetnek az összefonódáshoz szükséges, még megengedhető versenykorlátozásokon.

Hirdetés

Az ennek értékelésére indult eljárást a GVH - jogsértés megállapítása nélkül - azzal a feltétellel zárta le 2020 nyarán, hogy a feleknek módosítaniuk kell szerződéseiket. A versenyhatóság döntése iránymutató volt, ugyanis világossá tette, hogy a startup vállalkozások felvásárlása esetében elfogadhatóak azon kisebbségi részesedéssel bíró tagokra is kiterjedő versenytilalmi kikötések (a kilépésüket követő két évig), akik ismerik a vállalat lényegét és értékét adó innovációt, technológiát. A döntés könnyebbé tette a startup jellegű vállalkozások számára a fejlődésükhöz szükséges források megszerzését.

Az eljárás során előírt kötelezettségek teljesítését a GVH a határidő leteltét követően, utóvizsgálat keretében vizsgálta meg. A vizsgálat megállapította, hogy a felek megfelelő tartalommal, időben végrehajtották a befektetési szerződés minden előírt módosítását. A GVH ezért megszüntette az utóvizsgálati eljárást.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.