Hirdetés
. Hirdetés

Megtört az Apple

|

A cég gigaadót fizet be, és egy 30 milliárdos beruházási tervet is bejelentett az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple bejelentette, hogy egy ötéves, 30 milliárd dolláros, Egyesült Államokban végrehajtandó beruházási terv keretében új kampuszt épít, ezenfelül 38 milliárd dolláros adót fizet be, hogy hazahozhassa a tengeren túli készpénzét.

Amióta Donald Trump az elnökválasztási kampányban támadni kezdte az iPhone gyártóját, amiért Ázsiában gyártatja mobiljait, a cégre egyre nagyobb nyomás nehezedett, hogy az Egyesült Államokban eszközöljön beruházásokat.

Az Apple cupertonói főhadiszállása.

Az Apple a kritikákra azt válaszolta, hogy nem tervez változtatásokat az eddigi gyártási gyakorlatában, és a szakértők is egyetértettek abban, hogy gazdaságtalan lenne az Egyesült Államokba hoznia az iPhone-ok előállítását.

A cég ugyanakkor működésének rendkívül kedvező hatásairól beszélt, és közölte, hogy következő öt évben 350 milliárd dollárral járulna hozzá az amerikai gazdaság teljesítményéhez.

A befektetők honorálták az Apple új beruházásairól szóló bejelentést, a részvények árfolyama ugyanis egyetlen nap alatt 1,7 centet emelkedett.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.