Hirdetés
. Hirdetés

Megvan a Samsung 17 milliárd dolláros chipgyárának helyszíne

|

A jelentés a globális chipválság közepette érkezik, amely számos iparágat érint.

Hirdetés

A Samsung a hírek szerint a texasi Taylort választotta egy tervezett, több milliárd dolláros chipgyár helyszínéül, az üzem várhatóan a vállalat szerződéses gyártási tevékenységét szolgálja majd ki.

A The Wall Street Journal az ügyet ismerő forrásokra hivatkozva arról számol be, hogy a Samsung mintegy 17 milliárd dollárt fog költeni az üzem kiépítésére, ami része a vállalat következő három évre beruházásokra szánt 205 milliárd dolláros keretének.

Hirdetés

Az állami tervezőkhöz benyújtott dokumentumok egy olyan telephelyet javasolnak, amely körülbelül 1800 munkahelyet teremt, amikor a chipgyártás 2024-ben megkezdődik - írja a jelentés. Nem világos, hogy az építési munkahelyek is beleszámítanak-e ebbe a számba.

Taylor állítólag komoly adókedvezményeket kínál a Samsung döntésének befolyásolása érdekében, beleértve az ingatlanadó-kedvezményeket, amelyek az első 10 évben mintegy 92,5 százalékot tesznek ki. Ezek a leírások a következő évtizedekben fokozatosan csökkennének.

A Samsung, a világ legnagyobb félvezetőgyártója bevételei alapján, évtizedek óta üzemeltet chipgyárat a texasi Austinban. Az új telephely Taylorban a becslések szerint mintegy 1200 hektárnyi földterületet foglal magában, ami jóval nagyobb, mint a cég első és egyetlen amerikai chipgyártó telephelye. "A helyszínnel kapcsolatban még nem született végleges döntés" - mondta a Samsung szóvivője a WSJ-nek.

A mai jelentés a globális chipválság közepette érkezik, amely számos iparágat érint. A Samsung nincs egyedül a kapacitásbővítési terveivel: a TSMC Arizonában, Tajvanon és Japánban jelentett be vagy szemezget bővítéseket. Áprilisban a TSMC bejelentette, hogy a következő három évben 100 milliárd dollárt kíván költeni a chipgyártásra. Az Intel eközben ugyanekkora összeget irányzott elő a következő tíz évre, miközben bővíti tevékenységét, és ennek a programnak a keretében megpróbál megrendeléseket szerezni az Apple-től - írja az Apple Insider.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.