Hirdetés
. Hirdetés

Megvenné a RIM-et a Lenovo?

|

Állítólag vételi ajánlaton is gondolkodik a kínai vállalat, amely betörne a mobilpiacra.

Hirdetés

A Lenovo egy vételi ajánlaton gondolkozik, amelyet a kanadai okostelefon-óriásnak, a Research In Motionnek (RIM) tenne. Mindez a kínai vállalat egyik vezetőjétől derült ki: az éves World Economic Forumon, Svájcban, Wong Wai Ming, a Lenovo pénzügyi igazgatója beszélt arról, hogy szeretnének a mobil szektorban is előrelépni, és már megbeszéléseket folytatnak a RIM-mel.

A cég egyik szóvivője később másképp fogalmazott, és azt mondta, Wong inkább az általános üzleti stratégiáról beszélt. A megfigyelők egyelőre szkeptikusak egy lehetséges felvásárlást illetően, többek között azért is, mert egy ilyen üzletet a kanadai hatóságoknak is jóvá kellene hagyniuk.

A Lenovo érdeklődése a BlackBerry 10 operációs rendszer sikerén is múlhat, így sokkal valószínűbb, hogy a két cég valamilyen stratégiai együttműködést kötne, mintsem, hogy a Lenovo megvásárolná a RIM-et. 

Frissítés: a Lenovo hivatalos közleménye szerint a pénzügyi igazgató mondatait kiragadták a szövegkörnyezetből, a vételi ajánlat pedig csak spekuláció. Egyelőre egyik fél sem szándékozik egyesülni vagy szövetséget kötni a másikkal, noha az együttműködés több szempontból is előnyös lehetne mindkettő cég számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.