Hirdetés
. Hirdetés

Megveszi a GTS Central Europe-ot a Deutsche Telekom

|

Az 546 millió eurós üzlettel a DT megerősíti pozícióit a B2B szegmensben.

Hirdetés

A GTS megvásárlásával a Deutsche Telekom fokozottabban lesz képes egész Európát felölelő távközlési szolgáltatásokat és integrált termékeket kínálni azon országokban, ahol jelenleg korlátozott vezetékes hozzáférési hálózati infrastruktúrával rendelkezik csak.

Hirdetés

„Mi a trenddel szemben hajtunk végre befektetéseket. A GTS akvizíció egy további elem az integrált, mobil és vezetékes hálózati szolgáltatásokat átfogó piaci pozícióink fejlesztésében. Pozícióink erősítése a vállalati ügyfélkörben szintén egyik alapvető célkitűzése stratégiánknak" – mondta Timotheus Höttges, a Deutsche Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese.

„Ez az akvizíció megerősíti képességeinket az egész Európát felölelő és országhatárokon átívelő innovatív távközlési szolgáltatások terén. Az elsősorban mobil képességekkel rendelkező cseh és lengyel leányvállalataink számára lehetőséget jelent a számukra így elérhetővé váló vezetékes infrastruktúra. Tehát a GTS ideális kiegészítője meglévő portfoliónknak" – nyilatkozta Claudia Nemat, a Deutsche Telekom európai piacokért és a technológiai területért felelős igazgatósági tagja.

A GTS Közép- és Kelet-Európa egyik legkiemelkedőbb infrastruktúraalapú távközlési szolgáltatója. A vállalat kiterjedt hálózattal és adatcentrum infrastruktúrával rendelkezik, továbbá a vállalati ügyfélkörben kínált szolgáltatási portfoliója is jelentős. 2012-ben a GTS 347 millió euró bevételt és 87 millió euró EBITDA-t ért el, amely számok nem tartalmazzák a tranzakciót követően is az eredeti tulajdonosi kör tulajdonában maradó szlovák vállalat eredményeit.

 

A Deutsche Telekom a GTS-t egy olyan magántőke vállalatokból álló konzorciumtól vásárolja meg, amely tagjai között található a Columbia Capital, HarbourVest Partners, az Innova Capital és az M/C Partners, és amely az értékesítésre kerülő vállalatot aktívan fejlesztette az elmúlt hat év során. A GTS jelenlegi és jövőbeli ügyfelei számára komoly előnyt jelent a Deutsche Telekom által nyújtott háttér, amely magában foglalja a vállalat kiterjedt európai és globális jelenlétét, vezetékes és mobil hálózatát és pénzügyi erőforrásait. A szolgáltatások maradéktalan folytonossága minden ügyfél számára biztosított.

„A Deutsche Telekomra mint a GTS lehető legjobb partnerére tekintünk, és érdeklődéssel várjuk azokat az előnyöket és lehetőségeket, amelyeket a tranzakció az ügyfelek és a munkavállalók számára teremt” – nyilatkozta Danny Bottoms, a GTS vezérigazgatója.

A tranzakció további hatósági jóváhagyások függvénye.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.