Hirdetés
. Hirdetés

Megveszi az "internetet" a Google?

|

Iparági pletykák szerint olyan alaptechnológiát biztosító céget vásárolna az amerikai óriás, amellyel még szorosabban tarthatná markában a világhálót.

Hirdetés

Akamai Technologies
Akamai Technologies

A tegnapi nap során látott napvilágot a Business Insider jelentése révén az az értesülés, miszerint a Google felvásárolná az Akamai Technologies-t. Utóbbi az egyik legjelentősebb tartalomterjesztő vállalat a világon; hálózatát - mely szerte a világon szétszórva található - olyan nagyvállalatoknak bocsátja rendelkezésre, mint az Apple vagy a Netflix. Ha a Google birtokába kerülne a cég, az jelenleg beláthatatlan következményekkel járna, kezdve mindjárt a tartalomtovábbítás Google-szolgáltatások irányában való optimalizálásától a riválisok akadályozásáig.

A Business Insider értesüléseit gyorsan felkapta a média, így a most igen komoly falattal - a Motorola 12,5 milliárd dolláros cehhével - küzdő Google irányából is gyorsan érkezett információ. Noha a vállalat komoly anyagi tartalékokkal rendelkezik, minden bizonnyal az elmúlt időszak felvásárlásai és peres ügyei nem teszik ideálissá a körülményeket egy Akamai Technologies méretű és jelentőségű cég lenyeléséhez. A keresővállalathoz közeli, a cáfolatot nyilvánossá tevő Businessweek által jobban nem részletezett források cáfolták egy esetleges akvizíció tervét.

Mindazonáltal a piacok lereagálták a történteket; az Akamai részvényei egyetlen nap alatt 17 százalékos pozitív kilengést produkáltak. A névtelenségbe burkolózó két nyilatkozó azonban meg van győződve arról, hogy a felvásárlásról szóló pletyka alaptalan.

Akamai Technologies
Jól mutatja az Akamai jelentőségét, hogy az elmúlt fél évtized során többször is hírbe hozták, mint felvásárlandó célpontot. Talán nem is volt olyan amerikai tech vállalat, aminek eladását többször pletykálták volna 2005 óta: összesen huszonegy különálló alkalommal számolt be a média a tartalomelosztó esetleges akvizíciójáról - mindannyiszor tévesen. A mostani értesülést az is táplálhatta egyébként, hogy az idei év során nagyjából megfeleződött a vállalat részvényeinek értéke, vagyis könnyebb felvásárlási célpontot jelenthet egy érdeklődő (vagy érdeklődőkből álló csoport) számára. Az IBM és a Verizon neve is felmerült már pár hete, voltaképp a Google „belengetése" pontosan illik a sorba.

A Google és az Akamai Technologies vezetői nem kívánták kommentálni a híreket.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.