Hirdetés
. Hirdetés

Melyik a fontosabb: az internet vagy a levegő?

|

Háromból egy tengerentúli fiatal az internetre esküszik.

Hirdetés

A Cisco Systems friss, éves periódusban megjelenő Connected World Technology  tanulmánya szerint a fiatalok számára az internet legalább olyan fontos, mint maga az élet. A megkérdezett 2800 amerikai egyetemi hallgató és 30 év alatti dolgozó egyharmada úgy véli, hogy számukra az internet legalább olyan fontos, mint a levegő, a víz, az élelem vagy egy szálláshely. Ha szimplán ezen állítás alapján ítélkeznénk, arra a következtetésre is juthatnánk, hogy ezek a fiatalok hamarabb "választanának" más halálnemet, minthogy internet nélkül maradjanak.

 

Feltehetően azért a helyzet nem ilyen vészes. A felmérés mögött rejlő üzenet inkább a cégek számára szolgálhat hasznos tartalommal. Érdemes beruházniuk új eszközökre vagy karbantartani a már meglévő rendszereket, hogy semmi ne akadályozza a kommunikációt, különben előbb vagy utóbb bajba kerülnek, s elvesztik fiatal, agilis dolgozóikat.

 

 

 

 

A Cisco szerint a felmérés azt is tükrözi, hogy milyen mértékben növekszik a közösségi hálózatok szerepe az emberek életében. Az mindenképpen megjegyzendő, hogy a múlt évi eredményekhez képest - melyek közel azonos helyzetet tártak fel - a mostani felmérés arra is rávilágított, hogy a mobilitás és a rugalmasság jelenleg még az internetkapcsolattól is nagyobb jelentőséggel bír a fiatalok életében. A megkérdezettek egyharmada ráadásul úgy vélekedett, hogy a munkahely kiválasztásánál a távmunka, a szabad eszközhasználat lehetősége, és a közösségi hálózatok elérhetősége prioritását tekintve magasabb helyen áll, mint maga a fizetés.



Az idősebb korosztály némely tagja már bizonyára felfigyelt az ehhez hasonló statisztikai kimutatásokra és arra is, hogy a fiatalok preferenciái milyen mértékben kezdenek eltolódni. Az újfajta viselkedésforma megjelenése nyilván hordoz magában veszélyeket, de a jó hír az, hogy a megkérdezettek kétharmada még mindig úgy véli, hogy az oxigén sokkal fontosabb, mint az internet.

 

 

 

 

A munkaadók számára pedig érdekes momentum lehet, hogy a fiatalok kevésbé választják ketté a munkájukat a személyes életüktől, mint az őket megelőző korosztály tagjai. Folyamatosan aktívak és ebben azért valljuk be lehet látni némi perspektívát.

 

Azoknak a munkáltatóknak, akik még mindig korlátozzák dolgozóik internet hozzáférését (például az időpocsékoló oldalak tiltásával) vagy azon IT menedzsereknek, akik meghatározzák, hogy milyen eszközzel dolgozhatnak a munkavállalók érdemes feljegyezni a felmérés eredményét. Az időpazarlásra hajlamos dolgozók így is úgyis elfecsérlik a hasznos perceket, de a közösségi oldalak elérésével a dolgozók nem érzik magukat korlátozva; nem érzik úgy, mintha újra gyerekek lennének. A legtöbb válaszadó (70%) elmondása szerint ráadásul baráti viszonyban áll munkáltatójával és munkatársaival vagy legalábbis ismerősök a Facebook-on. Ha pedig Facebook hozzáféréssel és/vagy egy céges iPhone-nal alacsonyabb fizetésért is hajlandó valaki dolgozni, akkor miért ne lehetne őt alkalmazni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.