Hirdetés
. Hirdetés

Menekülés Londonból

|

A költségek lefaragásának új módját fedezték fel a nagy szoftvercégek: kivonulnak Nagy-Britanniából.

Hirdetés

Két évvel ezelőtt az Electronic Arts, nemrég a Google, most pedig a Yahoo döntött úgy, hogy túl magasak a társasági adók, ezért áthelyezik székhelyüket Londonból. No nem Kelet-Európába, csak egy kicsit odébb, Svájcba.

A Yahoo-nak mintegy 700 alkalmazottja van Nagy-Britanniában. A londoni székhelyének áthelyezésével körülbelül 50-en költöznek a Genf melletti Rolle-ba ez év végéig. A cég megerősítette, hogy elkezdte az áthelyezési műveletet, amely 18 hónap alatt zajlik le, azt azonban nem közölte, hogy ez hány alkalmazottat fog érinteni. A Yahoo szerint a döntés "része a folyamatban lévő nemzetközi stratégiának, amelynek célja, hogy növelje a versenyképességet és javítsa az üzleti eredményeit, a teljesítményét és a hatékonyságát" - írja a Financial Times.

A Yahoo tavaly áprilisban nevezte ki Toby Coppelt, a vállalat korábbi stratégiai igazgatóját az európai részleg élére. A keresővállalat szeretné növelni jelenlegi 3,2 százalékos európai piaci részesedését (az Egyesült Államokban ez az arány 18 százalék, világszerte 14). Coppel tervei szerint 2008 első negyedévének végéig kidolgozzák az üzleti eredmények fellendítését célzó tervet. Közben a vállalat továbbra is ellenáll a Microsoft felvásárlási tervének, legalábbis a részvényenkénti 28,66 dolláros ajánlat alapján.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.